WorldFood Warsaw – spotkanie branży spożywczej

W dniach 19-21 kwietnia w hali EXPO XXI w Warszawie odbędą się trzecie Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw poświęcone całościowemu sektorowi spożywczemu – od produkcji po sprzedaż.



Udział w targach wezmą firmy zajmujące się produkcją, dystrybucją, promocją i sprzedażą produktów spożywczych, a także przedstawiciele sektora HoReCa. Na targach zostaną wydzielone dodatkowe sektory tematyczne: Wine&Spirits, FoodTech, Ingredients oraz EcoFood. WorldFood Warsaw jest okazją do pozyskania nowych dostawców i poszerzenia oferty gastronomicznej restauracji, hoteli czy firm zajmujących się cateringiem. W tym roku strefa rozmów handlowych będzie rozszerzona o spotkania B2B wystawców z kupcami z sektora HoReCa. Poprzednia edycja WorldFood Warsaw zgromadziła blisko 200 wystawców – dwukrotnie więcej niż w wcześniejsza, zaś liczba zwiedzających przekroczyła 3 tys. Wśród zwiedzających liczną grupę stanowili reprezentanci sektora HoReCa. Partnerem targów było Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz wiele instytucji i organizacji związanych z sektorem spożywczym. Nadchodząca edycja niesie ze sobą atrakcyjną ofertę dla sektora HoReCa, a w niej m.in. liczne degustacje, spotkania biznesowe, panele dyskusyjne i konferencje poświecone m.in. nowym trendom i perspektywom rynku żywności ekologicznej w Polsce oraz poziomowi konkurencyjności tego rynku.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *