Nowy szef kuchni w warszawskim DoubleTree by Hilton   PERSONALIA

Zbigniew Łęgowski został nowym szefem kuchni w hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre w Warszawie. Na stanowisku zastąpił Andrzeja Bryka, który objął kuchnię w  rosyjskim DoubleTree by Hilton Tyumen, który przygotowuje się do otwarcia. Zbigniew Łęgowski to wielokrotnie nagradzany kucharz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem. Jako szef pracował między innymi w restauracji Tiffany’s w Warszawie, w hotelu Luxor w Lublinie, gdzie uczestniczył w otwarciu obiektu, czy w pięciogwiazdkowym hotelu Marina Golf Club w Olsztynie. Z DoubleTree by Hilton Warsaw związany jest od momentu otwarcia w 2014 roku, pełniąc stanowisko zastępcy szefa kuchni Andrzeja Bryka. Z dniem 1 kwietnia sam zajął stanowisko Executive Chefa, sprawując pieczę na całą gastronomią w hotelu, od oferty outletów gastronomicznych, w tym restauracji Garden, po obsługę bankietów i konferencji. Zbigniew Łęgowski może pochwalić się licznymi nagrodami. W 2012 roku zajmował I miejsce w „Kulinarnym Pucharze Polski” i „VII Mistrzostwach w Podawaniu Baraniny”. Wcześniej wygrywał też w „Mistrzostwach Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia” oraz zajmował miejsca na podium podczas „Kulinarnego Pucharu Łotwy” w Rydze i „Baltic Culinary Star Cup” w Petersburgu. Często występuje też jako sędzia w konkursach kulinarnych. W kuchni hotelu DoubleTree by Hilton Warsaw kierowanej przez Zbigniewa Łęgowskiego z pewnością nie zabraknie propozycji opartych na polskim mięsie i rybach, w tym potraw przygotowanych na bazie polskiej sezonowanej wołowiny z Łąk Nadbużańskich. Goście nadal liczyć będą mogli na uzupełnienie menu o propozycje, w których królują produkty sezonowe. Poza kulinarną ofertą konferencyjną oraz propozycjami à la Carte w Restauracji Garden flagowym produktem hotelu są także Niedzielne Brunche. W ich czasie do dyspozycji gości pozostają otwarty bufet z potrawami z jagnięciny, wołowiny, ryb i owoców morza oraz wybór sushi, stacja Live Cooking z nowatorskim Food Bazaar, stacja z lodami i goframi, comiesięczne bufety tematyczne oraz nielimitowane napoje, w tym wino stołowe i piwo. DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw oferuje 359 pokoi i  5 000 m2 powierzchni eventowej, dającej szerokie możliwości aranżacyjne.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *