Restauracja hotelu Mamaison Le Regina w nowej odsłonie

Restauracja „La Rotisserie” w warszawskim 5-gwiazdkowym hotelu hotelu Mamaison Le Regina, od września bieżącego roku przedstawia się w swojej nowej odsłonie. Dotychczasowe wnętrza z ręcznie malowanymi freskami, ciężkimi zasłonami i spokojną brązową kolorystyką zastąpione zostały nowatorskim projektem – gdzie nacisk położono na prostotę i elegancję. Kameralne wnętrza restauracji podkreślają nowoczesne, włoskie żyrandole oraz symetrycznie rozmieszczone wzdłuż całej sali kinkiety. Lekkie firany w kolorze ecru sprawiają, że wnętrza są przytulne i jasne. Dębowa podłoga w formie francuskiej jodełki harmonizuje ze stolikami o tym samym wzorze, a dopełnieniem są wygodne krzesła stylizowane na lekkie fotele. Główną uwagę przyciągają ściany zdobione ręcznie postarzanymi lustrami, umieszonymi w ciemnych, stalowych ramach. Jedna ze ścian zagosporowana została na dużą winiarnię, oferującą znakomite gatunki win. Dobiera je dwukrotny Mistrz Polski Somellerów - Andrzej Strzelczyk. Warto zdać się na jego fachowe porady, aby wybrane wino stosownie komponowało się z wyśmienitym menu. Zmianom wystroju towarzyszy również nowe menu, będące fuzją prostoty i bezpretensjonalnej elegancji. Poza menu degustacyjnym restauracja proponuje zharmonizowaną część a la carte, gdzie klasyka i tradycja splata się z twistem charakterystycznym dla szefa kuchni Pawła Oszczyka.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.