Nowi szefowie kuchni: w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina

Courtyard by Marriot Warsaw Airport ma nowego szefa kuchni. Został nim Piotr Lasecki, który przez ostatnie cztery lata był szefem kuchni w pobliskim Novotelu Airport, a wcześniej przez 20 lat związany był z Novotelem Warszawa Centrum.



Współtworzył m.in. nowy koncept gastronomiczny w hotelach Novotel – Novo2, który obecnie jest wprowadzany również poza Polską. W Courtyard by Marriot odpowiada za organizację i koordynację wszystkich pracowników kuchni i stewardingu. Jest autorem menu restauracji, menu grillowego, śniadań, imprez organizowanych w hotelu i poza nim. I, jak zapewnia, każdorazowo przygotowując menu bierze pod uwagę nowe trendy i techniki kulinarne, wraz z przygotowaniem szczegółowych receptur i kalkulacji cenowej. W planach ma organizację w Courtayard dni kuchni francuskiej, warsztatów z blogerami kulinarnymi czy przygotowanie sezonowych przepisów dla gości i mediów. Courtyard by Marriott Warszawa posiada 236 pokoi, 15 sal konferencyjnych oraz restaurację Brasserie.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *