Nowy Szef Kuchni oraz uprawy ekologiczne w Uroczysku Siedmiu Stawów

Damian Chajęcki został Szefem Kuchni w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel. Jego specjalnością ale równocześnie ogromną inspiracją jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i wyrafinowanych receptur, dążąc do tego, aby każde danie było wyjątkowe, tak w treści, jak i formie. Posiada 18-letnie doświadczenie w zawodzie. Wcześniej związany był z Food Art Gallery, jedną z najlepszych restauracji we Wrocławiu, gdzie rozwijał się zawodowo pod okiem znakomitych Szefów: Mariusza Kozaka i Rafała Tytuła. Doświadczenie zdobywał także w Wielkiej Brytanii, w ekskluzywnej francuskiej restauracji La Poule au Pot. Jak mówi Tomasz Majszyk, Dyrektor Hotelu: „Połączyła nas wspólna idea kuchni nowoczesnej, bazującej na najlepszej polskiej tradycji ale z nutą smaków ze świata. W naszym menu nie zabraknie potraw sezonowych, opartych na lokalnych produktach. Z pewnością ogromne możliwości daje nam własna uprawa ekologicznych warzyw i owoców. Wokół Uroczyska mamy bowiem 65 hektarów certyfikowanych upraw ekologicznych, czyli bez użycia pestycydów, środków chwastobójczych i innej chemii, łącznie ze sztucznymi nawozami”. Uroczysko Siedmiu Stawów planuje systematycznie organizować dni wybranych kuchni światowych. Najbliższe to warsztaty Kulinarne Smaki Francji, które odbędą się 25 marca, kolejne zaplanowane dotyczyć mają Slow Fish i odbędą się 13 maja. Goście będą mogli degustować wyrafinowane potrawy i dowiedzieć się więcej o kulinarnych tradycjach wybranych regionów.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *