Wielka kolacja charytatywna w hotelu Mikołajki   ESG

8 kwietnia br. w hotelu Mikołajki na Ptasiej Wyspie odbędzie się „Smakuj Życie”, pierwsza kolacja dobroczynna w Mikołajkach. O oprawę kulinarną zadbają najlepsi szefowie kuchni – a wszystko po to, aby wspólnie pomagać i inspirować do tego innych.


Spotkanie charytatywne „Smakuj Życie” związane jest z akcją „Waleczne serduszko Jasia”. W ramach kolacji, która odbędzie się w najbliższy weekend, zbierane będą fundusze na pomoc Jasiowi, który choć jeszcze nie przyszedł na świat, po narodzinach będzie musiał przejść kilka skomplikowanych i kosztownych operacji serca w Klinice Uniwersyteckiej w Niemczech. Hotel Mikołajki podjął się wyzwania i wspiera walkę chłopca o zdrowie poprzez organizację szczególnego, charytatywnego wydarzenia.

Dlatego 8 kwietnia br. w hotelu odbędzie się kolacja, przygotowana przez najlepszych polskich szefów kuchni i cukierników, którzy przyjęli zaproszenie Tomasza Milewskiego, szefa kuchni hotelu. Serwowane dania będą tworzone pod jednym wspólny mianownikiem – mają być wykonane z ogólnodostępnych produktów, ale jednocześnie mają być wyjątkowe i zachwycać smakiem.

Ważną częścią kolacji będą licytacje, dzięki którym, choć nie tylko dzięki nim, pomożemy Jasiowi. Pozyskana kwota będzie w pełni przekazana na leczenie chłopca.

Podczas kolacji wylicytować będzie można cenne przedmioty, m.in. piłki i koszulki z autografami reprezentacji Polski, książki ze specjalną dedykacją od szefów kuchni, voucher na wycieczkę promem Stena Line do Szwecji, vouchery na pobyty lub kolacje w uznanych hotelach, czy ręcznie malowane lub wyszywane obrazy.

Więcej informacji na temat kolacji „Smakuj Życie” na www.hotelmikolajki.pl

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *