Hotele będą przyjazne dla środowiska

Nicolas Lakas, dyrektor hoteli Element, ekologicznie odpowiedzialnej marki rozwijanej przez sieć Starwood Hotels & Re-sorts Worldwide, codziennie przedziera się przez stosy tak zwanych zielonych produktów. Wśród nich są ekologiczne solniczki i pieprzniczki wyprodukowane w stu procentach z materiałów nadających się do powtórnego przerobu, stosy ręczników i prześcieradeł uszytych z wyhodowanych organicznie włókien, pudelka organicznych przekąsek i kuchenne blaty, także wyprodukowane metodą przyjazną dla środowiska. Klienci doceniają ekologiczne wysiłki branży hotelarskiej, ale wielu jej przedstawicieli stwierdza, że przynoszą one niejednoznaczne rezultaty. - Jest tyle firm reklamujących się jako dostawcy ekologicznych produktów, że wyzwaniem jest zidentyfikowanie, które z nich naprawdę spełniają te standardy -mówi Dean Crane, wiceprezes do spraw budowlanych w Aramark Harrison Lodging, którego nieruchomości rozciągają się od Lake Powell w Arizonie po Glacier Bay National Park na Alasce.

Źródło: DZIENNIK(2007-09-22) str.: 7

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *