Tomasz Majszyk dyrektorem generalnym Radissona Blu w Świnoujściu

Tomasz Majszyk został dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego Radissona Blu w Świnoujściu z 340 pokojami. Zarządza tam 320 pracownikami. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w latach 90. w recepcji amerykańskich hoteli sieci Starwood. W latach 2005-2008 pracował jako room division manager w kijowskim Radissonie, a potem jako dyrektor generalny Radissonów w Rostowie i na Krymie. Zarządzał też hotelem Londonskaja w Odessie. W 2012 r. został dyrektorem generalnym wrocławskiego Mercure Centrum, a przez ostatnie trzy lata kierował butikowym obiektem Uroczysko Siedmiu Stawów na Dolnym Śląsku.



Ukończył studia licencjackie na Oksfordzie i magisterskie w Rochester Institute of Technology w USA. Zastępcą Tomasza Majszyka w Radissonie jest Maciej Łobejko, który ostatnio pełnił funkcję managera operacyjnego w łódzkim andel’sie by Vienna House. Swoją przygodę z hotelarstwem zaczynał w 1997 r. jako nocny recepcjonista w City Lodge Port Elizabeth w RPA. Ukończył szkołę hotelarską Three Cities International Hotel School w Johannesburgu. W 2000 r. zaczął pracę w hotelu Sheraton Warszawa, gdzie pełnił funkcję managera baru, a od 2004 r. F&B managera w Grand Hotelu Kraków. Pracował też m.in. jako zastępca managera Herbert Park Hotel w Dublinie i dyrektor hotelu Red Baron w Świdnicy. W latach 2012-2014 był dyrektorem hotelu Tobaco w Łodzi. Właścicielem Radissona Blu w Świnoujściu jest Zdrojowa Invest.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *