Mariusz Kucharczak szefem kuchni w dolnośląskiej Grupie Leo

Od listopada szefem kuchni Grupy Leo, w której skład wchodzą: Zamek Kliczków z Folwarkiem Książęcym oraz wrocławskie: Hotel Tumski, Barka Tumska i Karczma Młyńska jest Mariusz Kucharczak. Wcześniej był m.in. szefem kuchni w 5-gwiazdkowym Marine Hotel w Kołobrzegu.

Ostatnio był szefem kuchni  w Rosevia Resort & SPAw Jastrzębiej Górze, gdzie trafił po Marine. Poprzednio pełnił funkcję executive chefa w Novotelu Poznań Centrum oraz w poznańskim Garden Boutique Hotel.  Posiada 18-letnie doświadczenie zawodowe.  Odbywał staże w warszawskich restauracjach nagrodzonych gwiazką Michelin: Atelier Amaro i  Senses oraz w restauracji Aruana w hotelu Narvil.  Zdobył m.in. tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej  i jedną czapkę od przewodnika Gaullt & Millau, wyróżnienie w  konkursie na Wielkopolskiego Kucharza Roku oraz podium w  konkursie Wine & Food Noble Night za przystawkę i danie główne.  

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *