Najlepsi w kuchni

Nagrody dla osób, które popularyzując sztukę kulinarną, wywierają szczególny wpływ na jej kształt i rozwój, tzw. Oskary Kulinarne, są przyznawane od kwietnia 2003 roku. Listą kandydatów do nagrody przygotowuje jej kapituła, w której skład wchodzą laureaci w kategorii osobowość kulinarna z poprzednich lat. Wyróżnienia przyznają dziennikarze, publicyści i osoby zajmujące się zawodowo tematyką kulinarną. Za najlepszą książkę została uznana "Fuzja smaków". Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" (Znak), przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata.

Źródło: RZECZPOSPOLITA(2008-02-23) str.: A37

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *