Nowa gastronomia w Hilton Garden Inn Balice

Michał Karczewski został nowym kierownikiem gastronomii w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport, a Dawid Grucel został nowym szefem kuchni restauracji L'atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.



Michał Karczewski od grudnia 2016 r. pracował w hotelu jako assistant F&B manager. Od niemal dekady związany jest z krakowską branżą, w której pierwsze kroki stawiał jako barman w Hard Candy, bezpośrednio współpracując z Wojciechem Urbańskim, późniejszym mistrzem świata barmanów w stylu klasycznym. Następnie pracował w Baroque, przez dwa lata był szefem baru w Le Scandale na Kazimierzu. Wreszcie postanowił odejść od barmaństwa i w Zakładce Rafała Targosza skomponował autorską kartę alkoholi, a w Ed Red Adama Chrząstowskiego tworzył unikatowe koktajle kulinarne.

Dawid Grucel jest rodowitym krakowianinem. Od kilku lat serwował autorską kuchnię w restauracji Zakładka, a przez ostatnie dwa w restauracji Garden w hotelu Art & Garden Residence. Prowadzona przez niego restauracja Garden znalazła się w międzynarodowym przewodniku Gault&Millau Polska 2018. Jako szef kuchni hotelu Bachledówka debiutował w słynnym, żółtym wydawnictwie już w 2016 r. Swoją karierę w gastronomii rozwijał w wielu europejskich restauracjach hotelowych, m.in. sieci Radisson SAS. Otrzymał zaproszenie do programu Masterchef Polska, gdzie przypadła mu rola konsultanta kulinarnego.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *