Nowa odsłona hotelu Campanile Katowice

W hotelu Campanile Katowice, otwartym równo 20 lat temu, zakończono renowację wnętrz. Celem przeprowadzonej w dwóch etapach renowacji było nadanie obiektowi nowoczesnego, lifestyle'owego charakteru. Zmiany objęły pokoje, recepcję, lobby, restaurację i bar.



Hotel oferuje 77 pokoi i trzy sale konferencyjne o powierzchni 245 m kw. Nowa kolorystyka pokoi w barwach brązu, bieli i czerni w połączeniu z nowoczesnymi meblami wizualnie powiększa wnętrze. W odnowionej restauracji Pleasure dawny bufet zastąpiono barem. We wnętrzach restauracji neutralne szarości połączono z wielobarwnymi krzesłami oraz fotelami, znalazło się też miejsce na common table. – Staramy się o trzy gwiazdki i po remoncie spełniamy już wymogi – mówi Natasza Merta-Gierka, dyrektor hotelu. Podczas urodzinowego spotkania z okazji 20-lecia hotel gościł lokalne media, przedstawicieli Louvre Hotels Group, zawodników GKS Katowice, Remigiusza Rączkę, znanego na Śląsku i nie tylko jako „Rączka gotuje”, działaczy społecznych oraz mieszkańców Katowic, którzy mają z hotelem pozytywne wspomnienia. Zorganizowano warsztaty kulinarne z kuchni śląskiej w nowym, lekkim wydaniu. Czy zaproponowane smaki są odpowiednie dla sportowców, sprawdzali zawodnicy GKS Katowice. Trzy drużyny w mieszanych składach pod okiem Pana Rączki miały przygotować przystawki (krupniok i śledź), zupę (żur) i drugie danie (karminadle). Jedno z dań z warsztatów, zgodnie z głosowaniem wśród gości, wejdzie do menu restauracji Pleasure od maja 2019. •

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *