Wigilijny wieczór w restauracji

Wigilijna kolacja kojarzy się z suto zastawionym stołem w ro­dzinnym gronie. Jednak wigilię coraz więcej osób spędza w re­stauracjach. Sprzyjają temu wy­szukane potrawy za niewygóro­waną cenę. Kolacje wigilijne w restaura­cjach są coraz bardziej popu­larne. Dużym powodzeniem cieszą się w Trójmieście i w Kra­kowie. W Warszawie ofertę na ten szczególny wieczór mają hotele, które przy okazji przygo­towywania wigilii dla gości za­praszają ludzi z zewnątrz. Przygotowania w restaura­cjach zaczęły się wiele miesięcy temu. Komponowano odpo­wiednie menu i koncepcje świą­tecznej dekoracji. Ustalano rów­nież formę podawania potraw: szwedzki stół czy też tradycyjną wersję. - U nas wigilia odbywa się w formie bufetu i z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością-zapewnia Agnieszka Róg-Skrzyniarz, rzecznik hotelu Sheraton. - W ubiegłym roku gościło u nas 70 osób, aktualnie mamy już zarezerwowane wszystkie miejsca - dodaje.

Źródło: POLSKA - METROPOLIA WARSZAWSKA (2008-12-18) str.: 29

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *