Butikowy hotel otwarto na Hawajach

14 kwietnia otwarto butikowy hotel Ko`a Kea Hotel & Resort. Hotel, który poprzednio funkcjonował pod nazwą Poipu Beach Hotel po gruntownej renowacji wartej wiele milionów dolarów stał się luksusowym miejscem do wypoczynku , oferującym 121 pokoi i apartamentów a także przeprojektowaną restaurację i luksusowe Spa. Ośrodek położony jest bardzo blisko wybrzeża Pacyfiku, co nadaje pobytowi niepowtarzalną okazję bliskości z naturą i możliwość podziwiania niezapomnianych widoków wprost z hotelowego łóżka. Hotel zaprojektowała słynna projektantka Anita Brooks, która zaprojektowała również Four Seasons Hotel w Las Vegas i Red Rock Hotel and Casino. Inspiracją była dla niej hawajska przyroda i życie oceanu. W hotelu goście mogą poczuć się jak zanurzeni w morskich głębinach. W przestronnych pokojach i apartamentach dominują kolory: turkusowy, czekoladowy oraz biały. Wykorzystano również maksymalną ilość naturalnego światła, które przebija się przez przeźroczyste tkaniny wykorzystane do dekoracji okien. Nowa restauracja, Red Soli – której nazwa pochodzi od kolorowej soli wydobywanej na wyspie, oferuje innowacyjne menu a szefem kuchni jest w niej Ronnie Sanchez – poprzednio pracujący w restauracji El Bulli w Hiszpanii, która otrzymała 3 gwiazdki w rankingu Michelin.

Źródło: własne

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *