Zobacz co przygotowaliśmy 2. dnia konferencji HT 2019   KONFERENCJE "HOTELARZA"

Hotel Trends Poland&CEE, to nie tylko pasjonujące dyskusje panelowe toczone w gronie liderów europejskiego rynku hotelarskiego 1. dnia konferencji, znakomita okazja do networkingu w gronie decydentów branży hotelarskiej podczas wieczornej gali, ale także praktyczne warsztaty 2. dnia.

26 listopada, 2. dnia konferencji, uczestnicy będą mogli wybierać spośród 3 toczonych równolegle sesji tematycznych:

SESJA I - INWESTYCJE W HOTELARSTWIE

Jak zaprojektować i zbudować hotel, aby później dobrze go sprzedać? Panel podczas którego poszukamy odpowiedzi na pytania o kluczowe czynniki decydujące o skutecznej i zyskownej sprzedaży hotelu zaraz po jego wybudowaniu. Czego poszukują inwestorzy, o czym trzeba i o czym warto pamiętać rozważając taki projekt inwestycyjny.

Jak skutecznie ubiegać się o finansowanie inwestycji hotelowej? Banki wymagają coraz wyższego wkładu własnego, sięgającego nawet 40% wartości inwestycji. Czy i jak można negocjować tę wielkość, a także jakie czynniki są korzystne, a jakie niekorzystne z punktu widzenia banków.

Projekty hotelowe mix-used i działające pod kilkoma markami Jak efektywnie zarządzać wielofunkcyjnym projektem mix-used i gdzie warto rozważyć inwestycję hotelową działającą pod różnymi markami.

SESJA II - W POSZUKIWANIU OSZCZĘDNOŚCI - OPTYMALIZACJA KOSZTÓW W HOTELU

Zasady wynagradzania zespołu i optymalizacji kosztów zatrudnienia Jak stworzyć optymalną strukturę zatrudnienia poszczególnych pionów hotelu, jak efektywnie wynagradzać i premiować, jak mierzyć efektywność działań poszczególnych pracowników. Kiedy i na jakich stanowiskach warto skorzystać z outsourcingu i jak zabezpieczyć się przed utratą jakości.

Optymalizacja kosztów zmiennych w hotelu

Zwrócimy uwagę na nieoczywiste obszary w których wielu hotelarzy może dokonać optymalizacji kosztów zmiennych. W gronie dyrektorów generalnych czołowych hoteli i kluczowych dostawców usług poszukamy rozwiązań, które mogą znacząco obniżyć koszty funkcjonowania każdego hotelu.

Zapobieganie nadużyciom w hotelarstwie

Podczas panelu omówimy m.in. słabe punkty hotelu, czyli przykłady nadużyć, form kontroli i eliminacji nieuczciwości, a także metody ich eliminacji jak system kontroli dostaw, surowców i weryfikacji dostawców. Nasi paneliści podzielą się także swoimi praktycznymi poradami dotyczącymi sprawdzonych metod zapobiegania nadużyciom w hotelach i gastronomii, stosowanych przez czołowe hotele niezależne i sieciowe.

SESJA III - CO PRZESZKADZA HOTELARZOM? BARIERY DZIAŁALNOŚCI HOTELARSKIEJ I POSTULOWANE ROZWIĄZANIA

Najem krótkotrwały - jak go uporządkować?

Sugestie zmian w przepisach prawnych prowadzące do wyrównania konkurencyjności na rynku usług hotelarskich.

OTA - sprzymierzeniec czy hotelowy wróg?

Na jakich warunkach ułożyć współpracę z OTA, aby osiągnąć efekt win-win? Czy jest to w ogóle możliwe?

Brak pracowników - czy uproszczenie formalności rozwiązałoby problem zatrudnienia obcokrajowców?

Niemcy otworzą granice dla pracowników z Ukrainy. Kim i kiedy ich zastąpimy? Jakie zmiany wprowadzić w przepisach, które to umożliwią?

TUTAJ MOŻESZ ZGŁOSIĆ SWÓJ UDZIAŁ W KONFERENCJI>>

SPRAWDŹ KTO POTWIERDZIŁ JUŻ SWOJĄ OBECNOŚĆ >>
Przeczytaj co liderzy rynku mówią o naszej konferencji >>

Zapoznaj się z agendą >>

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące udziału w wydarzeniu, zadzwoń do nas:

Wiola Wiater (22 333 88 10), w.wiater@pws-promedia.pl

To rokroczne, najważniejsze wydarzenie hotelarskie dla Top-Managementu

To tu spotkają się wszyscy czołowi hotelarze, szefowie największych sieci, finansiści, deweloperzy doradcy, aby przedstawić i poznać najważniejsze trendy hotelarskie, innowacje i najlepsze praktyki oraz podyskutować o nich.

Zobacz relację z ubiegłego roku


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *