Autorska restauracja Amaro w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA

Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację Heart by Amaro. To wspólny projekt najbardziej utytułowanego polskiego szefa kuchni i zakopiańskiej Grupy Nosalowy, powstający w nowym, 5-gwiazdkowym Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem. Otwarcie hotelu i restauracji planowane jest na sezon zimowy 2019/2020.



Warszawska restauracja Wojciecha Modesta Amaro atelier Amaro w 2013 r. odznaczona została jako pierwsza w Polsce gwiazdką Michelin. Powstająca w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem restauracja to jego drugi autorski projekt. Koncepcja restauracji, tak jak hotelu Nosalowy Park, nawiązywać będzie do tradycji w nowoczesnym wydaniu i będzie unikatowym projektem na zakopiańskiej scenie kulinarnej, a także nowatorskim na skalę Polski. Pomysł na tę restaurację jest wynikiem wieloletniego procesu, idei, która dojrzewała przez lata; jest efektem wielu poszukiwań i osobistych doświadczeń oraz inspiracji zebranych z różnych zakątków świata. – To projekt płynący z serca, bardzo osobisty, niemający porównania z żadnym z moich dotychczasowych przedsięwzięć. To absolutna nowość na polskim rynku restauracyjnym, miejsce celebrowania radości z jedzenia, dzielenia się nim. To nowy koncept, nowa propozycja, która nie ma odniesienia do żadnego projektu istniejącego obecnie na polskim rynku gastronomicznym. Chcę, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuję dania „do podziału”, a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych specjalne menu Palce Lizać, oparte wyłącznie na produktach ekologicznych – mówi Wojciech Modest Amaro. – Ważny jest dla mnie związek z naturą i miłość do gór, dlatego też restauracja powstaje właśnie w Zakopanem.

Ogromnie ważny jest też dla mnie partner, z którym będę realizować ten projekt – Grupa Nosalowy to działające od 20 lat rodzinne przedsiębiorstwo, z wielką starannością podchodzące do swych projektów. – Cieszymy się, że wspólnie z Wojciechem Modestem Amaro i jego żoną Agnieszką możemy tworzyć zupełnie nowy koncept na polskim rynku gastronomicznym. W dokonaniach państwa Amaro szczególnie cenimy najwyższą jakość oraz nieustającą pasję i zaangażowanie. To wartości, które przyświecają również zespołowi hotelu Nosalowy Park oraz całej Grupie Nosalowy – mówi Wiktor Wróbel, prezes spółki Nosalowy Dwór. Nosalowy Park Hotel & SPA powstaje w rozbudowywanym pałacu Villa Marilor z 1905 r. Projekt opracowany został przez biuro Kahl-Gaczorek, a za wnętrza odpowiada sopocka pracownia Ideograf. •

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *