Zmarł Jarosław Podstolski – szef kuchni Airport Hotel Okęcie

W wieku 61 lat po długiej walce z nowotworem odszedł znany i ceniony szef kuchni Jarosław Podstolski.



Wysokiej klasy specjalista kuchni francuskiej oraz kuchni żydowskiej, doskonały technolog i kulinarny artysta. Przez ostatnie 16 lat piastował funkcję szefa kuchni warszawskiego Airport Hotel Okęcie. Jego dewizą w kuchni była własna produkcja, świeżo przygotowane dania oraz jakość produktów. Karierę rozpoczął jako nastolatek w latach 70. w hotelach Orbis Grand i Forum. W 1986 r. podjął wyzwanie prowadzenia kuchni w restauracji Arka Noego w Wiedniu. Po powrocie do Polski w latach 90. obejmował stanowisko głównego kucharza w warszawskich restauracjach: Caryca Katarzyna, Pańska Klub i Bel Ami. W Airport Hotel zbudował profesjonalny zespół kuchni, z którym przez te lata dzielił się bogatym doświadczeniem zawodowym. Oparł kuchnię hotelu na naturalnych produktach, wyrobach własnych i regionalnych. Efekty takiego podejścia zaowocowały wieloma nagrodami i wyróżnieniami dla hotelowych restauracji i członków zespołu. •

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.