COFFEE BREAK – ciacho z piachem by MAT Świat jak z Kafki – Józef K. na święta(ch)

Zwykle grudzień jest miesiącem podsumowań, firmowych spotkań, do rodzinnych świąt przygotowań. Prószy śnieg, ludzie planują wyjazd w góry lub tropiki. Hotelarze się radują, organizują Sylwestra, podsumowują budżet i obliczają bonus dla załogi, a w radiu lecą Mariah Carey i Wham. AAle „zwykle” – to już było, więc ten grudzień pisze scenariusz na serial z gatunku (mało) radosnego

absurdu, w rytmie oberka jak kurek na wietrze. Legalnie spędzaliśmy czas w galeriach i na pogrzebach, jeździliśmy na stokach otwartych (oczywiście tylko) dla lokalsów, nie mogąc zjeść w restauracji lub wypocząć w hotelach, uznanych za niebezpieczne, pomimo powszechnie wprowadzonych wzorcowych procedur bezpieczeństwa i higieny. Ale w obliczu katastrofy biznesnowej i zgodnie z narodową zasadą, że przepisy to zalecenia stworzone po to, aby je obchodzić, skoro hotele nie mogły przyjmować turystów, to przyjmowały gości "biznesowych", którzy często równocześnie są sportowcami przygotowującymi się rodzinnie do zawodów. PKOl powinien zgłosić nową dyscyplinę sportu na następne Igrzyska, bo przy tak intensywnym treningu mamy realną szansę pobić wszystkich.

Restauracje nie pozostawały w tyle za pomysłowymi hotelami. Ostatnio w nadbałtyckiej miejscowości jadłem świetnego dorsza, wybranego z obfitego menu, popijając znakomitym winem, w cieple rozpalonego kominka, w romantycznym półmroku. Brakowało tylko szant na żywo. Czyli jednak można… Ale nie wszystkim u [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne rabaty na szkolenia organizowane w ramach Akademii Hotelarza
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *