Nowy Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków

Roman Pawlik objął stanowisko Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie, które będzie łączył z dotychczasową pozycją Szefa Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście.

Z gastronomią jest związany od 15 lat, a z Radisson Hotel Group od blisko czterech. Jako Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson poznał standardy i zasady pracy tej sieci. Jest mocno związany z Krakowem i lokalne smaki swojego regionu promuje w prowadzonych przez siebie restauracjach. – Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi – mówi Roman Pawlik. – To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość.  

Najbliższe zadania, jakie stoją przed nim to m.in. skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci oraz rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.

Oprócz nacisku na kuchnię lokalną i sezonową zawodowo Roman Pawlik jest też wielkim zwolennikiem kuchni francuskiej – za techniki przygotowywania potraw oraz włoskiej – za jej wspaniałe, świeże i lekkie składniki. Prywatnie zaś uwielbia kuchnię tajską i indyjską – za różnorodność przypraw i smaków.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *