Nowy Szef Kuchni hotelu Holiday Inn Gdańsk – City Centre   PERSONALIA

Piotr Domański został szefem kuchni w gdańskim Holiday Inn.

Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął ponad 20 lat temu w Niemczech, gdzie pracował jako kucharz w Pensjonacie Dom Włoski. Po powrocie do Polski w 1996 r. rozpoczął pracę w Restauracji Meksykańskiej w Olsztynie. W 1999 r. objął funkcję zastępcy szefa kuchni w hotelu Gromada w Olsztynie. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w wielu znanych i cenionych restauracjach na Pomorzu, pełniąc w nich funkcję szefa kuchni. W latach 2002 – 2018 pracował m.in. w Restauracji Elephant, La Fonte i Orzeł oraz Kuchnia Polska u Ewy. Został przyjęty do Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. W 2017 r. za swoje dokonania kulinarne otrzymał tytuł Kucharz Roku Gdańska. Ostatnio był szefem kuchni w restauracji Pg4 hotelu Central w Gdańsku. Jest autorem wielu przepisów opublikowanych w książkach i prasie branżowej. Chętnie pomaga innym, a za swoje zaangażowanie w działalność charytatywną otrzymał nagrodę Osobowość Roku w plebiscycie „Dziennika Bałtyckiego”. W Holiday Inn Gdańsk - City Centre Piotr zarządza zespołem kucharzy, odpowiada za część gastronomiczną restauracji oraz konferencji i bankietów.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *