Gavin Baxter szefem kuchni Hotelu Marriott Warszawa

Gavin Baxter jest nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. Pochodzi z Australii. Ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni pięciogwiazdkowych hoteli, ekskluzywnych restauracji m.in. w Norwegii i Austrii czy luksusowych statków pasażerskich. Do jego obowiązków należało m.in. nadzór nad przygotowywanymi posiłkami (często nawet dla 2000 osób), planowanie budżetów kuchni, szkolenia kucharzy, a także utrzymywanie doskonałych relacji z gośćmi. Wszystkie zarządzane przez niego kuchnie otrzymywały najwyższe noty za jakość jedzenia oraz serwis. Stanowisko szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objął na początku 2011 roku. Nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych w hotelu: restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Chopstix, Lobby Bar, Panorama Bar & Lounge, Champions Sports Bar, Vienna Café oraz La Patisserie. Organizuje pracę personelu, tworzy sezonowe menu kreując nowe dania na podstawie swojej wiedzy, ale także uwzględniając nowości i trendy w gastronomii. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolę nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców. Zwiedził wszystkie kontynenty by poznać i zasmakować regionalnych kuchni. Na podstawie jego doświadczeń z podróży powstała książka kulinarna, która ukaże się w polskich księgarniach w maju br.

Źródło: Hotelarz

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.