Restauracja Marilor zastępuje Heart by Amaro w Nosalowym Parku Zakopane

12 lutego przy hotelu Nosalowy Park w Zakopanem rusza restauracja Marilor w miejscu byłej restauracji Wojciecha Modesta Amaro – Heart by Amaro.

Restauracja Marilor to „autorska propozycja nowoczesnej i lekkiej kuchni polskiej z nutą światowych inspiracji i bogactwem lokalnych składników”.  Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów – starych plakatów czy widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej, nawiązujących do klimatu zabytkowej Willi Marilor, w której jest zlokalizowana i jej historii. W menu znajdą się dania z jagnięciny, ryb, „najlepszego polskiego drobiu” czy specjalnej sezonowanej wołowiny, a także tapasy – komponowane każdego dnia z regionalnych składników. W karcie zadbano też o propozycje dań dla wegetarian. W restauracji wypiekany też będzie własny chleb, który można kupić „na wynos”.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *