Nowy dyrektor Sheratona Grand Kraków. Z Grecji

Sheraton Grand Kraków ma nowego dyrektora generalnego, dyrektora F&B i szefa kuchni. Dyrektorem generalnym został Apostolos Papatolios, przez ostatnie sześć lat zarządzający Sheratonem w Batumi. Zastąpił Gabrielę Ditetovą z Czech, która kierowała hotelem od września 2019 r. Z hotelarstwem związany jest ponad 20 lat. W latach 2005-2011 pracował jako F&B director w Intercontinentalu Ateny, a przez kolejne dwa lata na tym samym stanowisku w Renaissance Sharm El Sheikh, wspomagał też otwarcie Renaissance’a w Kairze. W 2014 r. został dyrektorem generalnym hotelu Le Meridien Amman w Jordanii, a w 2016 r. – Sheratona Batumi w Gruzji. Nowym dyrektorem F&B w Sheratonie Grand został Amit Taneja, który przyjechał do Polski z Baku, gdzie zarządzał kuchnią kilkunastu restauracji hotelu JW Marriott, a wcześniej pracował w londyńskich hotelach sieci Marriott, natomiast nowym szefem kuchni jest Stanisław Bobowski, który sprawował tę funkcję w Marriott Diplomatic Quarter Riyadh w Arabii Saudyjskiej, a wcześniej w Radissonie Blu w Petersburgu, dokąd trafił z krakowskiego Park Inn by Radisson. W latach 2006-2011 pracował w angielskich hotelach sieci Marriott.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *