Konferencja MADE FOR RESTAURANT edycja RESPONSIBILITY – 28 marca   POD PATRONATEM HOTELARZA

Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym? I dlaczego dziś gastronomia bez edukacji i nowoczesnych rozwiązań technologicznych nie ma szans na przetrwanie?

 Odpowiedzi paść mają na konferencji MADE FOR Restaurant, która odbędzie się 28 marca w hotelu Novotel Centrum w Warszawie.

Jak wynika z ostatniego raportu TMF Group "Global Business Complexity Index 2021", nasz kraj zajął drugie miejsce w Europie i dziesiąte na świecie wśród państw, w których, m.in. ze względu na przepisy regulujące działalność gospodarczą, najtrudniej jest prowadzić biznes. Zwłaszcza, jeśli chodzi o biznes gastronomiczny, gdzie wciąż dostrzegalne są braki kadrowe, sytuacji nie poprawia rosnąca inflacja, a na realne wsparcie od rządu nie można liczyć. - Organizując konferencję MADE FOR Restaurant, chcemy oddać głos  i też nagrodzić tych najbardziej odpowiedzialnych i  zaradnych TOP Restauratorów - zapowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Tym razem wydarzenie będzie miało dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego poznamy zwycięzcę konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – TOP Odpowiedzialnego Restauratora oraz TOP Influencera. Bezprecedensowo ogłoszony zostanie też ranking TOP 50 najlepszych restauratorów według magazynu FORBES. Poznamy nazwiska tych, którzy rozpoczynają listę najbardziej liczących się dzisiaj twórców restauracji.

- Pierwsza w tym roku konferencja to aktualności z rynku oraz głos TOP 10 polskich Restauratorów, nominowanych w kategorii RESPONSIBILITY. Posłuchamy przedsiębiorców odpowiedzialnych za biznes, produkt, gospodarkę odpadami, za ekonomiczne zarządzanie, za przyszłość swoją oraz swoich ludzi. Poprosimy ekspertów biznesu o mikro- i makroekonomiczne „przepowiednie”, które pozwolą nam przygotować się na kolejne miesiące - zapowiada Agnieszka Małkiewicz. -Podczas wydarzenia zastanowimy się, czy cyrkularna gospodarka w restauracji ma sens i czy odpowiedzialność biznesowa i za środowisko to tematy na dzisiejsze trudne, bo pandemiczne i wojenne czasy?

Miejsce wydarzenia, czyli Novotel Warszawa Centrum zostało wybrane nie przez przypadek. To ambasada zrównoważonych praktyk, o których będzie mówił Jakub Emanuel Malec (doradca AccorInvest) podczas jednego z wykładów, zainicjowanego przezEIT FOOD. Warsztat w tym temacie poprowadzi Katarzyna Młynarczyk (Socjomania, Handelek i Rebread). Jego tematycznym uzupełnieniem będzie degustacja menu w duchu less waste od nowego szefa kuchni hotelu - Shehaba Abdelaziz oraz pairing alkoholowy od Partnerów wydarzenia: Kinley i Chopin Vodka.

- Zrównoważony rozwój i zgodność z zasadami etyki decydują o reputacji, wiarygodności i rozwoju każdej restauracji, a pespektywy pozafinansowe stają się dla nas coraz ważniejsze– mówi Wojciech Kęsik, dyrektor generalny Novotel Warszawa Centrum, który przywita uczestników wydarzenia.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *