Karol Krawczyk związany jest z hotelem Polonia Palace od ośmiu lat. Zaczynał jako kierownik gastronomii. Przez ostatnie pięć lat pełnił obowiązki zastępcy dyrektora generalnego, a teraz objął stanowisko dyrektora operacyjnego.

Do jego głównych zadań, gdy jako kierownik gastronomii był odpowiedzialny za restaurację, bar oraz dział MICE należało budowanie profesjonalnego zespołu i szkolenie pracowników gastronomii, kalkulacja ofert, planowanie eventów oraz współpraca z kontrahentami. Zarządzał operacyjnie wydarzeniami, optymalizował koszty i podniósł poziom usług gastronomicznych. W roli zastępcy dyrektora generalnego jego zakres obowiązków poszerzył się o nadzorowanie remontów w zabytkowym hotelu, współpracę z ekipami filmowymi oraz planowanie pracy działów operacyjnych w czasie pandemii. Swoim doświadczeniem wspierał także pozostałe dwa obiekty grupy Hotele Warszawskie „Syrena” – MDM i Metropol. Na nowym stanowisku Karol Krawczyk będzie odpowiadał za kompleksowe zarządzanie wszystkimi działaniami operacyjnymi hotelu. Przed rozpoczęciem pracy w Polonia Palace, wiele lat związany był z działem gastronomii w warszawskim hotelu Sheraton.
W 2019 wziął udział w programie „Young EHMA”, który jest skierowany do młodych managerów najlepszych hoteli w Europie i stanowi praktyczną część działań edukacyjnych stowarzyszenia European Hotel Managers Association(EHMA) z siedzibą w Rzymie.
– Awans Karola to potwierdzenie naszej wieloletniej praktyki, polegającej na kształceniu młodych kadr. Inwestujemy w ludzi i rozwijamy ich naturalne talenty poprzez szkolenia zewnętrzne oraz wewnętrzne, cross-training i uczestnictwo w konferencjach branżowych. Dajemy im dostęp do wiedzy – mówi Paweł Lewtak, dyrektor generalny hotelu Polonia Palace i członek zarządu HW „Syrena”. –Cieszę się, że Karol będzie dla mnie wsparciem w działaniach operacyjnych hotelu i dzięki jego umiejętności budowania dobrych relacji z ludźmi będzie świetnym łącznikiem pomiędzy wszystkimi działami.
Komentarze