Paweł Kałuski z Marriotta Warszawa szefem kuchni Sofitela Victoria   PERSONALIA

Paweł Kałuski, ostatnio szef kuchni (executive chef) w Marriott Warszawa, przeszedł do hotelu Sofitel Victoria. Zastąpił Macieja Majewskiego, który pełnił tę funkcję od 2011 roku.  

Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria, który wówczas działał jeszcze pod marką Intercontinental. W latach 1999-2002 był szefem kuchni – konsultantem kulinarnym w Nestle Food Service.  W 2002 r. został sous chefem (zastępcą szefa kuchni) w nowo otwieranym hotelu Hyatt Regency w Warszawie, a następnie szefem kuchni w warszawskim Radisson SAS.  W 2006 r. rozpoczął współpracę z Magdą Gessler, przygotowując otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj przy pl. Trzech Krzyży w Warszawie. W 2007 r. objął stanowisko szefa kuchni nowo otwieranego hotelu Holiday Inn w Józefowie, gdzie spędził sześć lat. Był też szefem kuchni hotelu Warszawianka Centrum Kongresowe w Jachrance. W latach 2014-2017 był szefem kuchni nowej restauracji Kalaya - pierwszej w Polsce z kuchnią Australii i Nowej Zelandii, a następnie w Warszawski Sznyt Steak & Art Kitchen. W 2017 r. trafił do Marriotta najpierw jako restaurant executive chef, a po kilku miesiącach szef kuchni całego hotelu.

Paweł Kałuski to kolejna osoba z managementu Marriott Warszawa, która ostatnio opuściła hotel. Mariusz Paszkiel, dyrektor operacyjny oraz wieloletni dyrektor sprzedaży i marketingu, objął nowo stworzoną funkcję director national account Poland sieci Marriott, Mariusz Łukasik, dyrektor F&B, przeszedł do warszawskiego Sheratona Grand, a Adriana Rychter, dyrektor ds. human resources hoteli Marriott i Westin, została szefową HR hotelu Bristol, a Luxury Collection, Warsaw.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *