Miłosz Kowalski szefem kuchni Hyatt Place Kraków   PERSONALIA

Miłosz Kowalski, ostatnio dyrektor kulinarny Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a wcześniej m.in. szef kuchni Puro Kraków Kazimierz, objął funkcję executive chef w przygotowywanym do otwarcia w Krakowie hotelu Hyatt Place.

Karierę zaczynał w 1998 r. jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. W 2005 r. został szefem kuchni w krakowskim hotelu Royal. Rok później trafił do Birmingham, gdzie pracował w Mallory Court Hotel jako chef de partie i w Ashone Hill jako sous chef. W 2010 r. wrócił do Polski i został szefem kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. W 2011 r. dołączył do zespołu Radisson Blu Kraków, zostając zastępcą szefa kuchni (executive sous chef), a w 2014 r. brał udział w otwarciu Hilton Garden Inn Airport Kraków jako szef kuchni. Po czterech latach trafił do otwieranego Puro Hotelu Kraków Kazimierz jak executive chef. Pod koniec ub.r. dołączył do Pieniny SPA Resort (grupa Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica), gdzie odpowiadał wszystkie gastronomiczne miejsca Uzdrowiska m.in. 5-gwiazdkowy Modrzewie Park Hotel & SPA, 3-gwiazdkowy hotel Navigator, centrum kongresowe oraz nową inwestycję przygotowywaną do otwarcia  – Pieniny Grand.

4-gwiazdkowy hotel Hyatt Place Kraków powstaje w sąsiedztwie Błoń i stadionu Wisły. Zaoferuje 216 pokoi, restaurację, lobby bar, ok.  150 m kw. powierzchni konferencyjnej i fitness. Otwarty ma zostać do końca roku. Dyrektorem generalnym hotelu, zarządzanego przez Hotel Professional Management Group, jest Beata Kowalczyk, wcześniej zarządzająca m.in. krakowskimi hotelami INX Design i Metropolis Design.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *