Wybrano szefa kuchni hotelu Ferreus Kraków Old Town   PERSONALIA

Paweł Górski ostatnio szef kuchni hotelu Best Western Plus w Krakowie, a wcześniej m.in. Park Inn by Radisson w Krakowie, objął stanowisko szefa kuchni w przygotowywanym do otwarcia 5-gwiazdkowym hotelu Ferreus Kraków Old Town.

Paweł Górski karierę zaczynał w 2000 r. w krakowskich restauracjach Metropolitan oraz Na Wawelu, w której w latach 2002-2005 był zastępcą szefa kuchni. Od 2005 r. pracował w restauracji Wierzynek, gdzie w 2007 r. został zastępcą szefa kuchni. Od 2009 r. pełnił tę samą funkcję w restauracji Wentzl, a w roku 2012 został szefem kuchni restauracji Wentzl Magda Gessler. Kolejnym etapem pracy w latach 2012-2014 był hotel Vienna House Andel’s Kraków. Od 2014 był szefem kuchni hotelu Park Inn by Radisson Kraków, a w 2017 r. został szefem w Best Western Plus.

Ferreus Hotel Kraków Old Town to obiekt stworzony w stylu art deco, położony koło Plant. Do dyspozycji gości odda 71 pokoi i apartamentów wyposażonych w najnowsze technologie, unikatową restaurację, lobby bar, kawiarnię, oranżerię, sale konferencyjne i bankietowe, strefę wellness & SPA, tarasy z widokiem na Wawel i Stare Miasto oraz dwupoziomowy parking podziemny.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *