Odbyła się konferencja MADE FOR Restaurant. New Generation w Radissonie Blu Sopot   POD PATRONATEM HOTELARZA

W hotelu Radisson Blu w Sopocie odbyła się konferencja MADE FOR RESTAURANT. Edycja New Generation. Konferencja skierowana jest do przedsiębiorców gastronomicznych, gdzie zostają docenieni i uhonorowani. Do tej pory pokazywano restauracje, szefów kuchni, tym razem to oni brylowali i pokazywali swoje doświadczenia. "Hotelarz" był Patronem Medialnym tego wydarzenia.

fot. Karol Stanczak

Na scenie hotelu Radisson Blu w Sopocie stanęło grono najlepszych restauratorów w kategorii „New Generation”. Po raz pierwszy JURY MADE FOR Restaurant oraz profesjonaliści docenili też lokalnych i ogólnopolskich influencerów gastronomicznych. – Wyniki okazały się niezwykle ciekawe i potwierdzające tezę wynikającą z konferencyjnych dyskusji, że dzisiaj budowanie własnych społeczności w social mediach to klucz do sukcesu, również w biznesie – opowiada Agnieszka Małkiewicz, prezes zarządu FOR Solutions i organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

fot. Karol Stanczak

Wśród ponad 400 uczestników konferencji (stacjonarnych i on-line) MADE FOR Restaurant – New Generation można było spotkać kluczowych przedsiębiorców trójmiejskich, przedstawicieli lokalnych organizacji turystycznych i biznesowych oraz gości specjalnych z Polski i Danii, a dokładniej z Kopenhagi.

Podczas konferencji można było się dowiedzieć m.in.

- jak dotrzeć do turysty zagranicznego, polskiego i lokalnego?

- jak promować swoją restaurację, jeśli brak funduszy marketingowych?

- jakie są trendy w social mediach, np. tiktokizacja oraz influencer marketing,

- zrównoważony rozwój restauracji a oszczędności.

fot. Karol Stanczak


O tym wszystkim mogli posłuchać uczestnicy sopockiej konferencji. Wciąż można się zarejestrować i oglądać nagrania z wydarzenia oraz korzystać z materiałów od Partnerów. Wystarczy rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/made-for-restaurant-new-generation/#rejestracja

 
Zwycięzcy

Podczas wieczornego koktajlu w Radisson Blu Hotel Sopot ogłoszono zwycięzców konkursów na: TOP Influencerów gastronomicznych oraz TOP Restauratorów w kategorii New Generation. Kim oni są?

TOP Restauratorzy Nowej Generacji:
Zdobywcy nagrody głównej, którzy otrzymali 33,3% głosów uczestników konferencji to: Beata Śniechowska i Tomasz Czechowski z restauracji Młoda Polska Bistro & Pianino (Wrocław).

Zdobywcy nagród specjalnych to:

- Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z DESEO, Tasteaway (Warszawa),

- Ofka Piechniczek i Kamil Kita z restauracji Śląska Prohibicja (Katowice) i Morski Zając(Kuźnica, Półwysep Helski).


TOP Influencerzy gastronomiczni 2022:

Zdobywczyni nagrody głównej, która otrzymała aż 44,6% głosów uczestników sopockiej konferencji to: Katarzyna Płachecka, instagramerka @krakow.food_kati, która prowadzi agencję marketingu dla gastronomii.

Zdobywcy nagród specjalnych to:

- Lara Gessler z Pracowni Kulinarnej Lary Gessler i restauracji Słodki Słony.,

- Tosia Kolo (Tocha Brocha) i Marta Śliwicka z Burczymiwbrzuchu.pl,

- Maciej je

***
Nominowani TOP Restauratorzy:

Na scenie MADE FOR Restaurant w Radisson Blu Hotel Sopot spotkali się i nominacje otrzymali:

Justyna Kosmala z Charlotte, Wozownia Bar i LUPO. Pasta Fresca (Warszawa)

Gaweł Czajka z Całego Gawła Cantine Bar Cafe (Sopot)

Rafał Koziorzemski z Fisherman - finest food & wine (Sopot)

Ofka Piechniczek i Kamil Kita z restauracji Śląska Prohibicja (Katowice) i Morski Zając (Kuźnica płw. Helski) – laureaci edycji New Generation

Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z Deseo Patisserie & Chocolaterie (Warszawa) – laureaci edycji New Generation

Jakub Tepper i Sungmin Han z Min's Onigiri, Min's Table i Kimchiken (Poznań)

Tomasz Muza z Molám Thai Canteen & Bar i Luktung (wkrótce otwarcie, Kraków)

Beata Śniechowska i Tomasz Czechowski z Młodej Polski Bistro & Pianino (Wrocław) – laureaci edycji New Generation

Monika Winny i Adam Tyszkiewicz z Ośmiu Misek (Wrocław)

Davit Turkestanishvili z restauracji Rusiko (Warszawa).

***

Nominowani TOP Influencerzy gastronomiczni:

Lara Gessler - gość specjalny konferencji hybrydowej MADE FOR Restaurant.    Laureatka edycji New Generation.

Małgosia Minta - Minta Eats - dziennikarka, która odkrywa świat przez kuchnię.

MaciejJe - Promotor tego, co smaczne, ale tak naprawdę. Laureat edycji New Generation.

Basia Starecka - Nakarmiona Starecka - tęczowy jednorożec polskiego Instagrama.

Monika Walecka -Niekwestionowana królowa rzemieślniczego chleba.

Piotr Gładczak, czyli Wrocławskie Podróże Kulinarne - totalnie opiniotwórczy bloger Wrocławia.

Tosia Kolo (Tocha Brocha) & Marta Śliwicka (Śliwka) – Burczymiwbrzuchu.pl - dziewczyny, które kulinarnie obalają rywalizację.Laureatki edycji New Generation.

Magda Stanek i Mateusz Spurtacz – MYTUJEMY POZNAŃ - Poznaniacy, którzy wypromowali swoje miasto na totalną wylęgarnię gastronomicznych talentów.
Kati Płachecka - jej profil to miks pracy, porad dla restauratorów, no i całe morze gastro-rekomendacji. Laureatka edycji New Generation.

Michał Korkosz, znany w sieci jako Rozkoszny - wieloplatformowy twórca internetowy, autor książek kucharskich, felietonista.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *