Grecja w Solfeżu

Grecka kuchnia zapanowała w restauracji Solfeż w krakowskim hotelu Radisson SAS.

W ramach piątkowych spotkań kulinarnych przez cały miesiąc na gości czekają aromatyczne smakołyki kuchni greckiej. Podczas inauguracji nowego menu goście mieli okazję poznać kilka sekretów mistrza kuchni Piotra Pabisiaka.

Wśród dań znalazły się między innymi: dolmadakia - faszerowane liście winorośli, oktapodi xitado, czyli ośmiornica marynowana w occie, frykadelki z cukinii (kolokithokeftede) oraz zapiekana cielęcina - sofrito. Nie zabrakło najbardziej popularnych greckich deserów, czyli bakławas i saganaki.





Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *