Prowansja w Promnicach

Oryginale zestawienia produktów (np. brokuły z mimozą), bogactwo smaków, kolorów i unoszący się nad tym wszystkim zapach lawendy - w obchodzącym piętnaście lat istnienia Zameczku Myśliwskim w Promnicach trwają w tym miesiącu VIII Dni Kuchni Francuskiej.

Z przedstawicielami prasy spotkał się 9 marca br. Philippe Ferellec, który zaprezentował swoje pomysły na zestawienie interesujących smaków i zdradził kilka sekretów prowansalskiej sztuki kulinarnej. Jedną z atrakcji dla dziennikarzy była Miniakademia Wina.

Zafascynowanych wschodnim rytuałem parzenia herbaty przyciągnęła Akademia Herbaty. Wszyscy, którzy wybiorą się do Promnic na Dni Kuchni Francuskiej, mogą też obejrzeć wystawę fotograficzną wprowadzającą w intrygujący oraz zaskakujący świat paryskich przedmieść.



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *