Podlubelski hotel przegrał z kosztami   INWESTYCJE

Po 25 latach działalności swoją działalność kończy trzygwiazdkowy hotel i restauracja Jedlina z podlubelskiego Motycza. -Do niedawna miesięczne rachunki za gaz wynosiły 7 tys. zł. Dziś to już ponad 20 tys. zł. Zimą byłoby znacznie drożej - tłumaczą swoją decyzję właściciele.

– Dokładnie przeanalizowaliśmy ostatnie imprezy. W niektórych wyszliśmy na zero, w innych dopłacaliśmy – wyjaśnia "Dziennikowi Wschodniemu" właściciel obiektu, Dariusz Jedlina.

Zdaniem przedsiębiorcy złożyło się na to kilka czynników, w tym brak dużych wesel, a także mniejsza ilość  imprez firmowych i jubileuszy. - Jeszcze nie tak dawno opcja all inclusive kosztowała 200 zł. Dziś „talerzyk” to 300-400 zł - mówi Jedlina cytowany przez gazetę. -Wczoraj pożegnaliśmy dwie nasze wspaniałe pracownice, które były u nas od samego początku. Jedna była szefową recepcji, druga menedżerką. Pocieszające jest to, że prawie wszyscy nasi pracownicy znaleźli nową pracę, ale smutek i nostalgia pozostaje - dodaje.

Hotel Jedlina dysponował 14 pokojami mogącymi pomieścić 45 osób, a także dużą salą bankietową.

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *