Jesienne menu w angelo Hotel Katowice

Hotelowa Restauracja „Sunlight” proponuje najlepsze smaki późnego lata. Jesienna karta pełna jest aromatu leśnych grzybów oraz przysmaków  z dziczyzny. Już od pierwszego dnia nowe dania cieszą się dużym zainteresowaniem gości.


Szef kuchni Łukasz Malcher proponuje min. Ragout z jelenia i podgrzybków podawane w chlebie czy Roladki z dzika nadziewane prawdziwkami na sosie z żubrówki serwowane z kasza pęczak i buraczkami gotowanymi w czerwonym winie.


Łukasz Malcher od 1990 roku jest związany z branżą gastronomiczną. Pracował w najlepszych restauracjach na Śląsku jak „Szafranowy Dwór” w Czeladzi czy Prestige Qubus Hotel w Katowicach. Posiada bogate doświadczenie jako szef kuchni, został też wielokrotnie nagrodzony w konkursie Zielone Czapki Bonduelle. W angelo Hotel Katowice, gdzie obecnie jest szefem kuchni z pasją tworzy nowe receptury oraz propozycje menu, które zaskakują Gości i sprawiają, że chętnie powarcają do hotelowej restauracji by zasmakować ciekawych sezonowych nowości.

Restauracja „Sunlight” oferuje  doskonałe menu, w którym każdy znajdzie coś odpowiedniego zarówno na uroczystą kolację z rodziną jak i na business lunch czy spotkanie z przyjaciółmi.


Liczby i fakty:

Kategoria hotelu:             4 gwiazdki
Liczba pokoi hotelowych:    203 pokoje i apartamenty (181 pokoi dwuosobowych superior, 5 suitów junior, 17 apartamentów)
Liczba pomieszczeń konferencyjnych: 8 sal konferencyjnych
Powierzchnia konferencyjna:         986 m²
Restauracje/bary:     Restauracja „Sunlight”

Jazz bar

Infrastruktura dodatkowa:    pomieszczenie fitness i sauna
Miejsca parkingowe:     118 miejsc parkingowych (w tym: 98 pod ziemią, 20 nad ziemią, włącznie z miejscem dla 2 autobusów i miejscami dla 2 taksówek)



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *