Wiosna fusion – organiczne menu w hotelu Westin

Restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin wprowadziła do swojej oferty nowe wiosenne menu, w którym znajdą się produkty organiczne. Kunszt szefa kuchni sprawia, że wiosenne lekkie menu smakuje wspaniale, a przy okazji pozwoli zadbać o sylwetkę.


Żywność organiczna pochodzi z nieskażonych plantacji, nie zawiera pestycydów, ani konserwantów, a dodatkowo badania naukowe potwierdzają, że produkty organiczne – zwłaszcza warzywa i owoce zawierają więcej witaminy C, która znakomicie uodparnia organizm.

Zainspirowany dobroczynnym działaniem produktów organicznych Janusz Korzyński przygotował specjalne wiosenne menu, które łączy w sobie wyrafinowany smak kuchni fusion z tym co najlepsze w naturze.


W wiosennym menu szef kuchni proponuje:

- Tofu w BIO miodzie pomarańczowym i sezamie z konfiturą z kiwi i kolendry – 24 PLN
- Mini ośmiorniczki i małże św. Jakuba podane z sałatką z BIO makaronu gryczanego- 34 PLN
- Szpinak z wędzonym dzikim łososiem i BIO orzechami brazylijskimi i redukcją z białego octu i trufli – 32 PLN
- Krem z brokułów i mleka sojowego podany z BIO oliwą z pestek dyni – 25 PLN
- Filet z dzikiej Baramundi zapiekany z miso podany z saute bok choy i BIO czerwonym ryżem – 68 PLN
- Dziki łosoś z alaski podany z hummusem z BIO brązowej soczewicy i parowanym szpinakiem – 72 PLN
- Kotleciki jagnięce podane z pieczoną papryka, cieciorką i smardzami z BIO syropem z jabłka i imbiru – 86 PLN
- Pierś perliczki podana z BIO konfiturą z pomarańczy i wanilii, grillowanymi szparagami oraz pure z marchewki – 68 PLN


Menu będzie dostępne w restauracji Fusion do 10 kwietnia.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *