Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne




O nas    Prenumerata    Kontakt  
        
HOTELARZ » 10/2014, AKTUALNOŚCI » Grzegorz Labuda z nagrodą

Grzegorz Labuda z nagrodą

Szef kuchni restauracji T-Bone 5-gwiazdkowego GrandHotelu Tiffi w Iławie Grzegorz Labuda zdobył I miejsce w kategorii Danie Główne podczas VII. edycji Wine & Food Noble Night, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.

Podczas finału, który odbył się 27 września, 12 zespołów pod kierownictwem szefów kuchni gotowało dla tysiącosobowej publiczności. W trakcie jednego wieczoru mieli oni za zadanie przygotować przystawkę, danie główne i deser, walcząc o nagrody publiczności w każdej z tych kategorii. Wszystkie potrawy przygotowywane były od podstaw na żywo. Zespoły restauracyjne miały do dyspozycji osobne powierzchnie oraz profesjonalną infrastrukturę na zapleczu monumentalnego namiotu o powierzchni 5 tys. mkw. Grzegorz Labuda wygrał przygotowując ogon wołowy, puree z pieczonego czosnku, sos porto, szpik wołowy, pęczak i emulsję z pietruszki. Nagrodą za pierwsze miejsca jest listopadowe szkolenie w Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu, jednej z najbardziej renomowanych szkół kulinarnych świata. Szef kuchni w GrandTiffi zajął też drugie miejsce w kategorii Przystawki za gęsinę kołudzką, gęsią wątrobę, pieczonego buraka i gruszkę z imbirem.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Hotelarze Roku 2018: Paweł Lewtak, Dyrektor Generalny Hotelu Niezależnego – Polonia Palace Hotel Warszawa

Paweł Lewtak, dyrektor generalny Polonia Palace Hotel w Warszawie, został wybrany przez 30-osobową Kapitułę Konkursu Hotelarze Roku 2018  HOTELARZEM ROKU w kategorii Dyrektor Hotelu Niezależnego (...)

Opinie po Hotel Trends Poland&CEE 2018 FILM!!!

Opinie uczestników i sponsorów po zorganizowanym przez „Hotelarza” forum Hotel Trends Poland&CEE, które odbyło się w dniach 26-27 listopada 2018 w hotelu Sofitel Warszawa Victoria (...)

Hotelarze Roku 2018: Sławomir Nowak, Dyrektor Generalny Hotelu Sieciowego – DoubleTree by Hilton Łódź

Sławomir Nowak, dyrektor generalny hotelu DoubleTree by Hilton Łódż od jego otwarcia pięć lat temu, wygrał głosowanie Kapituły konkursu Hotelarze Roku 2018 w kategorii Dyrektor (...)

Rafał Kincer z NAT do Marvipolu

Rafał Kincer, przez ostatnie cztery lata dyrektor ds. operacyjnych w Nadwiślańskiej Agencji Turystycznej należącej do Kompanii Węglowej, został doradcą zarządu ds. hotelowych w Marvipolu. fot (...)

Gheorghe Cristescu Człowiekiem Roku Polskiego Hotelarstwa 2018

Gheorghe Cristescu, prezes spółki Chopin Airport Development został laureatem Nagrody Specjalnej „Człowiek Roku 2018” w V edycji konkursu „Hotelarz Roku”, organizowanego przez wydawcę miesięcznika „Hotelarz” (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA