Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne
O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (1), NASZE SZKOLENIA » Menu engineering w Akademii Hotelarza

Menu engineering w Akademii Hotelarza


W czwartek 11 czerwca odbyło się 7 w tym roku i ostatnie przed wakacjami szkolenie w ramach Akademii Hotelarza. Tym razem Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport podzielił się uczestnikami swoją wiedzą i ponad 30 letnim doświadczeniem z zakresu menu engineeringu i optymalizacji kosztów w gastronomii hotelowej.



Przeszło 20 uczestników, którzy wzięli udział w czwartkowym spotkaniu reprezentowało zarówno hotele sieciowe jak i niezależne.

Przedpołudniowa część spotkania poświęcona była ustalaniu ceny dań, mierzeniu food coast, marketingowi i strategii ceny i produktu, a także nadużyciom w gastronomii.

Popołudniu natomiast uczestnicy doskonalili swoje umiejętności z zakresu optymalizacji kosztów w działalności gastronomicznej, praktycznych metod kontroli personelu, a także analizy sprzedaży.
W zgodnej ocenie uczestników szkolenie stało na bardzo wysokim poziomie, a użyteczność przekazanej wiedzy i stopień realizacji programu uzyskał w poszkoleniowych ankietach ocenę 5,3 pkt. w sześciostopniowej skali.

Już wkrótce poinformujemy o tematach i terminach jesiennej sesji Akademii Hotelarza. Dla wcześniejszych zgłoszeń jak zwykle przewidzieliśmy atrakcyjne opusty.

www.akademiahotelarza.com

1 Komentarz dla “Menu engineering w Akademii Hotelarza”

  1. co to jest food coast ?

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

IHG dołącza do grona Sponsorów Hotel Trends Poland&CEE 2018

IHG, jedna z wiodących firm hotelarskich na świecie, dołączyła do grona Sponsorów Złotych konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018, która odbędzie się w dniach w dniach (...)

Kamila Wódczyńska zarządza hotelem Puro Kraków Kazimierz

Dyrektor generalną otwartego na początku lipca hotelu Puro Kraków Kazimierz jest Kamila Wódczyńska, która już od jesieni ub.r. odpowiedzialna była za jego pre-opening. Wcześniej przez (...)

Wmurowano kamień węgielny pod Holiday Inn Express w Rzeszowie-Jasionce

33,9 mln zł (282,5 tys. zł za pokój) kosztować ma budowa hotelu Holiday Inn Express IV generacji, który powstanie w bezpośrednim sąsiedztwie Portu Lotniczego Rzeszów-Jasionka (...)

Wkrótce otwarcie hotelu Hel

1 sierpnia ma nastąpić otwarcie 60 pokojowego hotelu Hel, mieszczącego się przy ulicy Admirała Steyera w Helu. Właścicielem obiektu jest Przedsiębiorstwo Budowlane Margo. 4-gwiazdkowy hotel (...)

Mextra Sponsorem Złotym konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018

Firma Mextra, lider branży mebli bankietowych w Polsce,po raz kolejny dołączyła do grona sponsorów konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018, która odbędzie się w dniach w (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA