Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2) » Holiday Inn Warsaw City Centre – otwarcie planowane w grudniu

Holiday Inn Warsaw City Centre – otwarcie planowane w grudniu




W grudniu zakończyć ma się budowa Holiday Inn Warsaw City Centre przy ul. Twardej. Na powierzchni ponad 14 tys. m kw. znajdzie się 256 pokoi oraz piętro stworzone z myślą o wydarzeniach biznesowych. W hotelu po raz pierwszy w Polsce wdrożony zostanie Open Lobby Concept, wprowadzany obecnie w nowych obiektach marki Holiday Inn.


Open Lobby Concept oznacza wykorzystanie otwartego lobby hotelowego jako ogólnodostępnej przestrzeni integracyjnej, biznesowej i rekreacyjnej. – Z założenia open lobby ma spełniać funkcję otwartego miejsca spotkań zarówno dla osób, które szukają miejsca do odpoczynku, jak dla ludzi biznesu. Będzie to wyróżnik naszego hotelu.  W otwartej przestrzeni lobby, bez wyraźnego podziału na sektory znajdą się m.in.: recepcja, bar, część restauracyjna, otwarta kuchnia i wiele miejsc idealnie dostosowanych odpoczynku, zabawy oraz spotkań biznesowych  – mówi Marek Kaszewski, dyrektor generalny hotelu.


Bryła budynku zainspirowana została legendarnym, nowojorskim biurowcem Flatiron. Za projekt odpowiedzialna jest spółka UBM Polska. Budynek zlokalizowany  na pograniczu Śródmieścia i Woli zaprojektowali dr Przemysław Kaniewski oraz Anna Rydzewską-Szpak z biura projektowego UBM Polska. Hotel będzie miał 18 pięter. –  Pierwsze piętro hotelu w całości dedykowane będzie branży spotkań – mówi Tymoteusz Staworzyński, dyrektor sprzedaży Holiday Inn Warsaw City Centre. – Cztery profesjonalnie wyposażone sale konferencyjne połączone będą foyer, które stworzy możliwość dowolnej adaptacji w zależności od charakteru spotkania i potrzeb klienta. Dysponujemy salą konferencyjną wielkości 80 mkw. oraz trzema mniejszymi salami, każda wielkości 30 m2. Sale łącznie mogą pomieścić 130 osób.

Restauracja hotelowa serwowała będzie dania kuchni tradycyjnej, z elementami międzynarodowymi. Szefem kuchni został Paweł Suchenek, który zdobywał doświadczenie w ekskluzywnych hotelach w Szwajcarii, Armenii, Wielkiej Brytanii i Belgii, zarządzał kuchnią pałacową szejka Kataru.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dobre zarządzanie personelem – fanaberia, czy konieczność?

Ostatnie lata w relacjach pracownik-pracodawca to ogromna transformacja. Rynek pracodawcy przekształcił się w rynek pracownika. Do tego doszły zmiany i strukturalne i jakościowe społeczeństwa, wychowania (...)

Maciej Bochyński z Apricot Capital Group do Sun & Snow

Maciej Bochyński dołączył do zespołu Sun & Snow i objął stanowisko dyrektora realizacji inwestycji deweloperskich. Będzie odpowiadać za przygotowywanie nowych projektów do realizacji, współpracę z (...)

Wkrótce otwarcie hotelu Renaissance w Warszawie

W marcu tego roku pierwszych gości przyjmie pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany bezpośrednio przy Lotnisku Chopina w Warszawie, pierwszy w Polsce obiekt marki Renaissance, należącej do Marriott (...)

Zdobyć i utrzymać najlepszych pracowników

Coraz niższy wskaźnik bezrobocia i coraz wyższe oczekiwania finansowe personelu powodują, że właściciele i osoby zarządzające hotelami muszą na nowo definiować swoje podejście do rynku (...)

Turcja – jakość w dobrej cenie

Tureckie hotele nie bez powodu szczycą się bardzo dobrą jakością w stosunku do ceny. Standard zdecydowanej większości z nich nie odbiega od tego, czego oczekują (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:





Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA