Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        
HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!

Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!


Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!


Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Schöller i Debic.


Aby zgłosić się do konkursu, należy zapoznać się z Regulaminem i wypełnić formularz zgłoszeniowy:


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/akcept_regulamin_master_challenge_by_scholler-_pd_ns.pdf


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/master_challenge_by_scholler_formularz_zgloszeniowy_0.pdf





Kreatywne warsztaty lodowe


Dobrą wiadomością dla uczniów, którzy chcą spróbować swoich sił w kreatywnym konkursie lodowym jest to, że pojawia się możliwość podszkolenia umiejętności. Firma Schöller we współpracy z Klubem Szefów Kuchni oraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kreatywne warsztaty lodowe przeznaczone dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Mają one rozwinąć pasje i zainteresowania uczniów, wypracować autorskie receptury na desery lodowe oraz przygotować młodzież do Ogólnopolskiego Konkursu Master Challenge by Schöller.


Projekt będzie prowadzony od 1 lutego do 30 maja 2018 roku. Warsztaty są skierowane do uczniów wszystkich klas szkół gastronomicznych kształcących się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Organizator dostarczy na szkolne warsztaty surowce w postaci lodów Schöller Ice Cream. Przedstawiciel organizatora zapozna uczniów z technologią sporządzania lodów oraz z asortymentem.


By zgłosić szkołę do projektu, należy wysłać do organizatorów formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami w terminie do 30 stycznia 2018 roku (województwa: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie i zachodniopomorskie w terminie do 5 lutego 2018 roku). W dalszych etapach projektu receptury lodowe najzdolniejszych i najbardziej kreatywnych uczniów szkół zostaną zgłoszone do preeliminacji konkursu Master Challenge by Schöller. Spośród nich jury wyłoni 16 najlepszych kreatywnych deserów lodowych.


W warsztatach weźmie udział maksymalnie 70 szkół gastronomicznych z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach i konkursie daje możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.


Więcej informacji o projekcie i zgłoszeniach można uzyskać pod adresem mailowym: warsztaty.lodowe2018@interia.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Planuje kolejne markowe hotele

W najnowszym „Hotelarzu” rozmawiamy z Arturem Kozieją, inwestorem hotelarskim który otworzył hotel Metropolo by Golden Tulip w Krakowie, otwiera Lake Hill Resort&Spa w Sosnówce i (...)

Co dalej z Orbisem?

Rok 2018 był kolejnym dobrym rokiem Grupy Orbis, jeśli chodzi o przychody i wyniki hoteli w całym regionie. I dobrych wyników można się było spodziewać (...)

Raport Demand Outlook wraz z najnowszym wydaniem „Hotelarza”

Wszyscy prenumeratorzy „Hotelarza” wraz z najnowszym wydaniem miesięcznika otrzymają także opracowany przez specjalistów z Z-Factor raport „Demand Outlook, Polska&Europa Środkowo-Wschodnia 2018” opisujący rynek spotkań w (...)

Hilton Sponsorem Platynowym konferencji Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Hilton, wiodąca globalna firma hotelarska z portfolio 15 marek i ponad 5600 nieruchomości z prawie 913 000 pokojami w 103 krajach, została Sponsorem Platynowym organizowanej (...)

Orbis wciąż rośnie, zysk netto za ubiegły rok to 141,9 mln zł

Grupa Orbis podsumowała ubiegł rok. Spółka podtrzymała wzrost kluczowych wskaźników operacyjnych piąty rok z rzędu. Dobre wyniki operacyjne potwierdza także wzrost przychodów o +4,1% w (...)

Bezpłatny newsletter
  2019-02-19 Recepcjonista /-tka Tartak Brzózki, 96-325 Radziejowice
  2019-02-12 Kelner / barman Arche Hotel Krakowska
  2019-02-12 Kierownik Zmiany Bankietów Arche Hotel Krakowska
  2019-02-19 Key Account Manager Warszawa
  2019-02-19 Specjalista ds. Sprzedaży/Sales Executive Hilton Garden Inn Rzeszów, Al. Kopisto 1, 35-315 Rzeszów
  2019-02-18 Kucharz Kamieniec k/ Kłodzka
  2019-02-15 Kierownik zmiany Kucharzy Hotel Aspen
  2019-02-11 Titolare Chorzow-Katowice
  2019-02-14 Recepcjonista/Recepcjonistka Wrocław
  2019-02-19 Pracownik Recepcji Hilton Garden Inn Rzeszów, Al. Kopisto 1, 35-315 Rzeszów
Z Branży








Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA