Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne




O nas    Prenumerata    Kontakt  
     
HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!

Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!


Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!


Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Schöller i Debic.


Aby zgłosić się do konkursu, należy zapoznać się z Regulaminem i wypełnić formularz zgłoszeniowy:


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/akcept_regulamin_master_challenge_by_scholler-_pd_ns.pdf


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/master_challenge_by_scholler_formularz_zgloszeniowy_0.pdf





Kreatywne warsztaty lodowe


Dobrą wiadomością dla uczniów, którzy chcą spróbować swoich sił w kreatywnym konkursie lodowym jest to, że pojawia się możliwość podszkolenia umiejętności. Firma Schöller we współpracy z Klubem Szefów Kuchni oraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kreatywne warsztaty lodowe przeznaczone dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Mają one rozwinąć pasje i zainteresowania uczniów, wypracować autorskie receptury na desery lodowe oraz przygotować młodzież do Ogólnopolskiego Konkursu Master Challenge by Schöller.


Projekt będzie prowadzony od 1 lutego do 30 maja 2018 roku. Warsztaty są skierowane do uczniów wszystkich klas szkół gastronomicznych kształcących się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Organizator dostarczy na szkolne warsztaty surowce w postaci lodów Schöller Ice Cream. Przedstawiciel organizatora zapozna uczniów z technologią sporządzania lodów oraz z asortymentem.


By zgłosić szkołę do projektu, należy wysłać do organizatorów formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami w terminie do 30 stycznia 2018 roku (województwa: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie i zachodniopomorskie w terminie do 5 lutego 2018 roku). W dalszych etapach projektu receptury lodowe najzdolniejszych i najbardziej kreatywnych uczniów szkół zostaną zgłoszone do preeliminacji konkursu Master Challenge by Schöller. Spośród nich jury wyłoni 16 najlepszych kreatywnych deserów lodowych.


W warsztatach weźmie udział maksymalnie 70 szkół gastronomicznych z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach i konkursie daje możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.


Więcej informacji o projekcie i zgłoszeniach można uzyskać pod adresem mailowym: warsztaty.lodowe2018@interia.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Hotel Altus w Poznaniu otwarty

Hotel Altus, 11-piętrowy obiekt w centrum Poznania, przyjął pierwszych gości. 3-gwiazdkowy hotel ze 109 pokojami zlokalizowany jest w jednej z pięciu wież Domów Towarowych Alfa (...)

Aneta Klepacka-Kołbuk nową dyrektor generalną MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel

Aneta Klepacka-Kołbuk została dyrektorem generalnym MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckim oraz Mazurkas Catering 360°. Zastąpiła Marka Przeorskiego, który pełnił tę funkcję (...)

Chińska marka Metropolo zadebiutuje w Krakowie

Pierwszy w Polsce i w Europie hotel pod chińską marką Metropolo otwarty zostanie w Krakowie w budynku, w którym planowano wcześniej 220-pokojowe Centrum Kongresowe Gromada (...)

Jesienią otwarcie ponad 300 pokojowego hotelu Grupy Arche w Warszawie

Jesienią tego roku pierwszych gości ma przyjąć 344 pokojowy, 4-gwiazkowy hotel Krakowska. Należący do Grupy Arche obiekt zlokalizowany jest na skrzyżowaniu Łopuszańskiej i Alei Krakowskiej (...)

Edyta Kulka z Satoria Group do kompleksu Akwawit w Lesznie

Edyta Kulka, dotychczas związana z Satoria Group jako dyrektor hoteli Best Western Portos, Atos i Aramis została prezesem zarządu Centrum Konferencji i Rekreacji Akwawit w (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:



Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA