Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!

Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start!


Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!


Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Schöller i Debic.


Aby zgłosić się do konkursu, należy zapoznać się z Regulaminem i wypełnić formularz zgłoszeniowy:


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/akcept_regulamin_master_challenge_by_scholler-_pd_ns.pdf


http://mazuryhoreca.pl/sites/default/files/master_challenge_by_scholler_formularz_zgloszeniowy_0.pdf





Kreatywne warsztaty lodowe


Dobrą wiadomością dla uczniów, którzy chcą spróbować swoich sił w kreatywnym konkursie lodowym jest to, że pojawia się możliwość podszkolenia umiejętności. Firma Schöller we współpracy z Klubem Szefów Kuchni oraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kreatywne warsztaty lodowe przeznaczone dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Mają one rozwinąć pasje i zainteresowania uczniów, wypracować autorskie receptury na desery lodowe oraz przygotować młodzież do Ogólnopolskiego Konkursu Master Challenge by Schöller.


Projekt będzie prowadzony od 1 lutego do 30 maja 2018 roku. Warsztaty są skierowane do uczniów wszystkich klas szkół gastronomicznych kształcących się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Organizator dostarczy na szkolne warsztaty surowce w postaci lodów Schöller Ice Cream. Przedstawiciel organizatora zapozna uczniów z technologią sporządzania lodów oraz z asortymentem.


By zgłosić szkołę do projektu, należy wysłać do organizatorów formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami w terminie do 30 stycznia 2018 roku (województwa: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie i zachodniopomorskie w terminie do 5 lutego 2018 roku). W dalszych etapach projektu receptury lodowe najzdolniejszych i najbardziej kreatywnych uczniów szkół zostaną zgłoszone do preeliminacji konkursu Master Challenge by Schöller. Spośród nich jury wyłoni 16 najlepszych kreatywnych deserów lodowych.


W warsztatach weźmie udział maksymalnie 70 szkół gastronomicznych z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach i konkursie daje możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.


Więcej informacji o projekcie i zgłoszeniach można uzyskać pod adresem mailowym: warsztaty.lodowe2018@interia.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Pergo Sponsorem Złotym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Firma Pergo, wiodący producent podłóg, została złotym sponsorem organizowanej przez wydawcę miesięcznika „Hotelarz” konferencji Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019, która odbędzie się 30 maja w (...)

Goście potajemnie nagrywani w hotelowych pokojach

Ponad 1600 osób zostało potajemnie sfilmowanych w swoich pokojach w 30 hotelach w dziesięciu różnych miastach Korei Południowej. Kamery zostały zainstalowane w gniazdkach i uchwytach (...)

Wkrótce premiera Raportu z Rynku HoReCa 2019

Podczas targów EuroGastro i WorldHotel, które odbędą się w dniach 27-29 marca br. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, swoją premierę będzie miał „Raport z (...)

Moxy wchodzi do Lublina

Sieć Marriott International podpisała umowę franczyzową na otwarcie w 2022 r. hotelu pod marką Moxy ze 120 pokojami w Lublinie przy ul. 1 Maja. Inwestorem (...)

Zarządzanie hotelową recepcją w Akademii Hotelarza

To właśnie recepcja hotelowa jest pierwszym miejscem z którym gość ma styczność zaraz po wejściu do hotelu. Od recepcji zależy nie tylko w dużej mierze (...)

Bezpłatny newsletter
  2019-03-19 Kierownik ds. Marketingu Gdańsk
  2019-03-11 Kelnerka Gubin
  2019-03-11 KUCHARZ Moszna
  2019-03-12 MANAGER RESTAURACJI Śródmieście
  2019-03-13 Specjalista ds. Sprzedaży Uniejów
  2019-03-11 Manager ds. Marketingu Kraków
Z Branży






Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA