Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu!

Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu!

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, szkolenia dla restauratorów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – tak zapowiada się trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

W targach wezmą udział szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, kawiarni, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla kanału HoReCa – liderzy w branży. Mazury HoReCa to doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą dostawców, nawiązania nowych kontaktów biznesowych, wzbogacenia specjalistycznej wiedzy, a także obserwowania zmagań uczestników konkursów kulinarnych czy wzięcia udziału w inspirujących pokazach live cooking.

Talenty kulinarne, wyzwania i inspiracje

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Emocje sięgną zenitu - po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursie „Gęsina w Restauracji” będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podstawowym składnikiem przygotowywanych przez uczniów dań w konkursie „Drób na Polskim Stole” będzie mięso indycze. Profesjonalni kucharze przygotują dania z gęsiny, a obie grupy uczestników w „Master Challenge by Schöller” stoczą walkę na najbardziej kreatywny deser lodowy. Na zwycięzców czekają bardzo atrakcyjne nagrody!

W strefie live cooking będzie można podziwiać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni. W tym roku pokazy przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kontakty biznesowe

Formuła B2B targów oparta na krótkich spotkaniach biznesowych między wystawcami a potencjalnymi kontrahentami to gwarant precyzyjnego dotarcia z ofertą do zainteresowanych klientów. Do Programu Hosted Buyers (profesjonalnych kupujących) organizatorzy Mazury HoReCa zaprosili ponad stu przedstawicieli restauracji, hoteli, piekarni i cukierni z całej Polski. Jak wynika z poprzednich edycji, spotkania owocują nie tylko owocnymi transakcjami, ale i nowymi pomysłami biznesowymi czy ciekawymi formami współpracy.

Profesjonalne szkolenia

Jak optymalnie zarządzać lokalami gastronomicznymi, ich personelem i finansami? O tym na szkoleniach dla przedstawicieli gastronomii opowiedzą: Piotr Rogowski - trener i doradca z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, współtwórca innowacyjnego projektu V4B.pl oraz Paweł Grubba – wykładowca, prelegent i panelista wielu branżowych konferencji, manager restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia.

 

Więcej informacji na stronie internetowej targów: http://mazuryhoreca.pl oraz na Facebooku https://www.facebook.com/MazuryHoReCa.

 

Zaproszenia na wydarzenie są dostępne na stronie: https://expobilety.pl/targi/87.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Warszawa: ruszył Arche Hotel Krakowska z 344 pokojami. W condo

Na przełomie września i października otwarty został 4-gwiazdkowy Arche Hotel Krakowska na granicy Ochoty i Włoch. Oferuje 344 pokoje, w 13 apartamentów, oraz 15 sal (...)

Jak utrzymać deklarowaną jakość hotelu na trudnym rynku pracy?

Obecnie największym problemem branży hotelarskiej jest absolutny brak pracowników, gdy na generalny spadek bezrobocia nałożył się jeszcze boom inwestycyjny w hotelarstwie. W efekcie nie ma (...)

Revenue management w Akademii Hotelarza

W czwartek 11 października w hotelu Courtyard by Marriott w Warszawie odbyło się kolejne z tegorocznych seminariów szkoleniowych w ramach Akademii Hotelarza, tym razem poświęcone (...)

Orbis wchodzi do Chorwacji

Orbis S.A. – wyłączny licencjodawca marek AccorHotels w Europie Wschodniej, podpisał z chorwacka spółką Rox umowę o zarządzanie hotelem w Zagrzebiu pod marką Novotel. Będzie (...)

Sukces kolejnej edycji HMC

POD PATRONATEM HOTELARZA Jedna konferencja – kilkadziesiąt godzin spędzonych ze specjalistami, tysiąc uczestników, mnóstwo pozytywnych emocji. Tak w skrócie można podsumować Hotel Marketing Conference 2018 (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA