Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne

Advertisement

O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu!

Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu!

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, szkolenia dla restauratorów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – tak zapowiada się trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

W targach wezmą udział szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, kawiarni, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla kanału HoReCa – liderzy w branży. Mazury HoReCa to doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą dostawców, nawiązania nowych kontaktów biznesowych, wzbogacenia specjalistycznej wiedzy, a także obserwowania zmagań uczestników konkursów kulinarnych czy wzięcia udziału w inspirujących pokazach live cooking.

Talenty kulinarne, wyzwania i inspiracje

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Emocje sięgną zenitu - po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursie „Gęsina w Restauracji” będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podstawowym składnikiem przygotowywanych przez uczniów dań w konkursie „Drób na Polskim Stole” będzie mięso indycze. Profesjonalni kucharze przygotują dania z gęsiny, a obie grupy uczestników w „Master Challenge by Schöller” stoczą walkę na najbardziej kreatywny deser lodowy. Na zwycięzców czekają bardzo atrakcyjne nagrody!

W strefie live cooking będzie można podziwiać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni. W tym roku pokazy przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kontakty biznesowe

Formuła B2B targów oparta na krótkich spotkaniach biznesowych między wystawcami a potencjalnymi kontrahentami to gwarant precyzyjnego dotarcia z ofertą do zainteresowanych klientów. Do Programu Hosted Buyers (profesjonalnych kupujących) organizatorzy Mazury HoReCa zaprosili ponad stu przedstawicieli restauracji, hoteli, piekarni i cukierni z całej Polski. Jak wynika z poprzednich edycji, spotkania owocują nie tylko owocnymi transakcjami, ale i nowymi pomysłami biznesowymi czy ciekawymi formami współpracy.

Profesjonalne szkolenia

Jak optymalnie zarządzać lokalami gastronomicznymi, ich personelem i finansami? O tym na szkoleniach dla przedstawicieli gastronomii opowiedzą: Piotr Rogowski - trener i doradca z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, współtwórca innowacyjnego projektu V4B.pl oraz Paweł Grubba – wykładowca, prelegent i panelista wielu branżowych konferencji, manager restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia.

 

Więcej informacji na stronie internetowej targów: http://mazuryhoreca.pl oraz na Facebooku https://www.facebook.com/MazuryHoReCa.

 

Zaproszenia na wydarzenie są dostępne na stronie: https://expobilety.pl/targi/87.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

ibis Styles w Radomiu

Radomski hotel Aviator zostanie wkrótce całkowicie przebudowany, a w jego miejscu w 2020 roku otwarty ma zostać 100 pokojowy ibis Styles – informuje Radio Plus (...)

Koniec szarej strefy w hotelarstwie?

Ministerstwo Sportu i Turystyki zajęło się postulowanym przez branżę hotelarską i turystyczną problemem szarej strefy, związanym z krótkoterminowym najmem nieruchomości. Nowe regulacje mają ujednolicić kwestie (...)

LG Electronics Sponsorem Platynowym Hotel Trends Poland&CEE 2018

LG Electronics, wiodący dostawca technologii elektronicznych, został Sponsorem Platynowym konferencji Hotel Trends Poland&CEE, która w tym roku odbędzie się w dniach 26-27 listopada w hotelu (...)

Tomasz Tatara na czele dwóch obiektów Grupy Dobry Hotel

Tomasz Tatara, dotychczasowy dyrektor hotelu Sedan w Sopocie, stanął na czele dwóch obiektów sieci Dobry Hotel, obejmując dodatkowo stery w hotelu Różany Gaj w Gdyni (...)

Marka hotelowa z Panamy planuje ekspansję w Polsce

Selina, stworzona w 2015 roku w Panamie sieć hotelowa, posiadająca obecnie 24 nieruchomości w 8 państwach Ameryki Łacińskiej, zapowiada wejście do Polski. Otwarcie pierwszego hotelu (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:

    Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/430725843691187/feed?access_token=523429247715089|6XpZEG9aSMSGo4VzbtiGEgb8UdA) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Connection timed out in /0/fb/refresh.php on line 22

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /0/fb/refresh.php on line 31





Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA