Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Najnowsze Informacje (1) » Otwarto hotel ibis Styles Warszawa City

Otwarto hotel ibis Styles Warszawa City


W czwartek 15 marca oficjalnie otwarto mieszczący się przy ulicy Grzybowskiej 220-pokojowy hotel ibis Styles Warszawa City. Na uroczystej inauguracji jego działalności pojawiło się wielu znamienitych gości – w tym przedstawicieli biznesu i mediów. W ceremonii przecięcia wstęgi udział wzięli między innymi: Giles Clavie, prezes i dyrektor generalny Orbis S.A., Oleg Vyshniakov - inwestor, właściciel firmy Wisher Enterprise oraz Katarzyna Zarzycka, dyrektor hotelu. Wieczór uświetniła muzyka na żywo – akustyczny koncert zagrał Skubas.

Na zdjęciu od lewej Oleg Vyshniakov - właściciel z synem, Gilles Clavie i Ireneusz Węgłowski - prezes i wiceprezes Orbis SA


To pierwszy w stolicy obiekt marki, która buduje swoją sieć w oparciu o unikatowe koncepcje niepowtarzalnych przestrzeni. Cechuje je zawsze nieograniczona kreatywność, a także pozytywna energia i optymistyczny nastrój. Inspiracje, choć różne, zawsze są jedyne w swoim rodzaju. Tym razem ibis Styles zaprasza odwiedzających do świata... warszawskich tramwajów.


Skubas - koncert akustyczny


Podczas pobytu w stolicy nie sposób nie zauważyć obecnych wszędzie śladów historii. Niemal każdy budynek i zakątek miasta mają swoją własną, fascynującą opowieść. W połączeniu z pędzącą współczesnością, całość tworzy niepowtarzalną mozaikę, w której odbijają się różne oblicza Warszawy – tej sprzed lat i tej dzisiejszej. W hotelu ibis Styles Warszawa City podróż (także w czasie!) rozpoczyna się tuż po przekroczeniu progu. Kolorowe oświetlenie, imitujące przebieg tramwajowych tras prowadzi gości do recepcji, która kształtem przypomina... tramwajowy wagon. Windy, korytarze, pokoje i wszystkie pozostałe przestrzenie również pełne są odniesień do motywu przewodniego hotelu. Tory na wykładzinie czy opis pięter w formie rozkładu jazdy to tylko niektóre z nich. A skąd taka inspiracja? Nie wszyscy, zarówno spośród odwiedzających, jak i mieszkańców Warszawy, wiedzą o tym, że trasa pierwszej, konnej linii tramwajowej, urochomionej 1866 roku przebiegała właśnie w pobliżu ulicy Grzybowskiej.


Właścicielem budynku i franczyzobiorcą  ibisa Styles na Grzybowskiej jest spółka Wisher Enterprise, dla której będzie to już piąty hotel powstały we współpracy z Grupą Orbis, po ibisie Styles Wrocław, oraz ibisie, Mercure  i Pullmanie w Rydze. Budynek, w którym otwarty został warszawski hotel został ukończony w 2016 roku i początkowo działać miał w nim biurowiec. Powierzchnia tego czternastokondygnacyjnego gmachu wynosi 11 tys. mkw.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA