Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2) » Zamość bez hotelu Mercure

Zamość bez hotelu Mercure


Zamojski – tak po zmianie właściciela ponownie nazywa się hotel, który do końca ub.r. działał w ramach sieci Mercure. W 2015 r. sprzedany został przez Orbis wraz z Mercure Lublin spółce DWP, a w 2017 r. kupił go właściciel innego zamojskiego hotelu  – Koronny.



Obiekt z 54 pokojami uruchomiony został przez Orbis w 2000 r. w zespole odrestaurowanych kamienic jako hotel Orbis Zamojski. W 2012 r. wszedł pod markę Mercure, a w 2015 r. Orbis sprzedał go wraz ze 110-pokojowym Mercure Lublin łącznie za 21,5 mln zł spółce DWP (jej udziałowcem jest Wojciech Dzioba –  lubelski deweloper, właściciel firmy TBV, która w 2016 r. podpisała umowę franczyzową na otwarcie w Lublinie hotelu ibis Styles ze 110 pokojami). Jesienią ub.r. odkupił go zamojski przedsiębiorca Jarosław Cieśla (właściciel firmy Beans Polska, największy w Polsce dystrybutor fasoli), który w 2012 r. otworzył w Zamościu hotel Koronny z 38 pokojami w zabytkowym budynku na terenie byłych koszarów. Mercure był jedynym obiektem sieciowym w Zamościu, w którym działa 10 hoteli.


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA