Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        


HOTELARZ » Z Branży » Uroczysko Siedmiu Stawów z prestiżowym wyróżnieniem

Uroczysko Siedmiu Stawów z prestiżowym wyróżnieniem


Uroczysko Siedmiu Stawów jest pierwszym w Polsce luksusowym hotelem i restauracją serwującą dania mięsne, która otrzymała prestiżowe odznaczenie V-Label. Certyfikat przyznano za wegański bufet śniadaniowy i wegańskie pozycje w sezonowym menu.



Jest to pierwsze tego typu miejsce w Polsce, w którym serwowane są dania mięsne oraz dania wegańskie z pełnym zachowaniem zasad obowiązujących przy prowadzeniu tego typu kuchni.

„Po raz pierwszy przyznaliśmy certyfikat V-Label tak zwanej restauracji mieszanej – to znaczy takiej, która w swojej ofercie posiada dania mięsne i gwarantuje nie tylko doskonałą jakość i smak dań wegańskich i wegetariańskich ale przede wszystkim zapewnia właściwy sposób ich przechowywania, przygotowania i wydawania. Nie ma możliwości, aby potrawy wegańskie, czy wegetariańskie miały jakąkolwiek styczność z produktami mięsnymi, stały obok siebie, czy były gotowane w tych samych garnkach, bądź były krojone przy użyciu tych samych noży.” – mówi Przemysław Chojnicki z V-Label Polska.

„Cieszę się bardzo, że mogłam przeprowadzić audyt w takim miejscu”- podkreśla Katarzyna Gubała, audytor marki V-Label oraz koordynatorka ogólnopolskiej kampanii „Zostań wege na 30 dni” fundacji Viva. –„Marzę, aby takich miejsc w Polsce powstawało coraz więcej. To niesamowite, że restauratorzy rozumieją klientów na diecie wegetariańskiej i wegańskiej, dostrzegają ich i proponują im menu na naprawdę wysokim poziomie. Takie miejsca, jak Uroczysko to liderzy trendu, który w Polsce trwa już od lat: zdrowej, roślinnej kuchni opartej na sezonowych, lokalnych produktach.” – dodaje Katarzyna Gubała.

Do tej pory znakiem V-Label w Polsce zostały wyróżnione miejsca, które prowadzą kuchnię czysto wegańską. Okazuje się jednak, że można prowadzić restaurację mieszaną, z pełnym poszanowaniem zasad przygotowania produktów wegetariańskich i wegańskich, które całkowicie odzwierciedlają filozofię wege.

„V-Label to dla nas wyjątkowe wyróżnienie i ważny krok w rozwoju Uroczyska Siedmiu Stawów. Cieszymy się, że organizacja V-Label doceniła nasze starania, ponieważ propagowanie zdrowej, roślinnej diety jest dla nas ważne, również z powodu osobistych przekonań” - dodają właściele Uroczyska Siedmiu Stawów – Anna i Marek Gendaj. „Stąd też pomysł, aby to, do czego jesteśmy przekonani, i w co wierzymy, udało się zaszczepić w Uroczysku Siedmiu Stawów, które coraz częściej odwiedzane jest przez gości, którzy szukają właśnie miejsc oferujących zdrową dietę i organiczne produkty. Tym bardziej jesteśmy dumni, że możemy być pierwsi i tym samym wytyczać szlak kolejnym restauracjom” – podsumowują właściciele.

Wydawać by się mogło, że dania wegańskie mogą stawiać wiele ograniczeń przed szefami kuchni – ale to pozory – zapewnia Damian Chajęcki, szef kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów. „Wystarczy wyposażyć się w odpowiednią wiedzę, a kreatywność uruchomi się automatycznie. Dania kuchni wegańskiej mają ogromny potencjał, a posiadając zaplecze w postaci własnych, ekologicznych upraw, mogę decydować o każdym najmniejszym detalu, również tym smakowym” – dodaje. „Mam nadzieję, że szybko znajdą się naśladowcy i będziemy tworzyć coraz to wyższe standardy odpowiadające naszym gościom”.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Wojciech Liszka o efektywnej sprzedaży usług konferencyjnych

Dlaczego podobne obiekty położone w tej samej lokalizacji potrafią generować całkowicie odmienne wyniki ze sprzedaży konferencyjnej? Jak wyróżnić nasz hotel na tle konkurencji? Jak nie (...)

KnockOut Boxing Night w Nosalowym Dworze

6 października w kompleksie Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbędzie się gala KnockOut Boxing Night. Główną atrakcją tej imprezy będzie występ dwukrotnego mistrza (...)

W Kołobrzegu powstaje Osada Morska. W condo.

163 apartamenty liczyć ma powstająca w Kołobrzegu Osada Morska Wellness & Spa, ośrodek o standardzie 4-gwiazdek, który składać będzie się ze 163 apartamentów, rozmieszczonych w (...)

Warszawa: otwarto Varsovia Apartamenty Kasprzaka z 311 jednostkami. W condo

W sierpniu otwarty został na Woli obiekt hotelowy Varsovia Apartamenty Kasprzaka z 311 jednostkami sprzedawanymi w systemie condo. To drugi sieci Varsovia Apartamenty aparthotel stworzonej (...)

Hotel Trends Poland&CEE – największe forum dla właścicieli i kadry zarządzającej hoteli

W dniach 26-27 listopada we wnętrzach hotelu Sofitel Victoria w Warszawie odbędzie się VI edycja konferencji Hotel Trends Poland&CEE, wyjątkowej imprezy gromadzącej w jednym miejscu (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:











Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA