Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne




O nas    Prenumerata    Kontakt  
        
HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Spotkania dla branży HoReCa z całej Polski

Spotkania dla branży HoReCa z całej Polski

W ramach ostatniego cyklu Szef dla Szefów sieć hurtowni MAKRO Polska zorganizowała sześć wydarzeń, w których udział wzięło 500 przedstawicieli rynku gastronomicznego z całej Polski. To spotkania branżowe umożliwiające m.in. budowanie sieci kontaktów, nawiązanie dialogu z ekspertami, poszerzanie wiedzy na temat trendów oraz zdobycie nowych umiejętności kulinarnych.

W pierwszym półroczu 2018 roku MAKRO Polska gościło z programem Szef dla Szefów w sześciu polskich miastach: Solcu Kujawskim, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Szczecinie i Sosnowcu. W wydarzeniach łącznie udział wzięło 500 przedstawicieli regionalnych rynków gastronomicznych – właściciele i menedżerowie lokali, szefowie kuchni, kucharze oraz kelnerzy. Dzięki warsztatom i pokazom kulinarnym, prezentacjom, prelekcjom i szkoleniom mieli oni okazję rozwijać swoją wiedzę teoretyczną i praktyczne umiejętności potrzebne do codziennego prowadzenia biznesu gastronomicznego.

W Szczecinie pokaz gotowania na żywo poprowadził Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Warsztaty kulinarne we Wrocławiu poprowadził Tobiasz Herman, szef studia kulinarnego Browar Mieszczański, a w Sosnowcu – Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. W Solcu Kujawskim na uczestników spotkania czekało szkolenie z food-costu, a w Krakowie i Poznaniu – warsztaty poświęcone winom. Wybranym wydarzeniom towarzyszyły również szkolenia dla kelnerów z zaproszonych lokali.

Spotkania były pełne inspiracji produktowych dzięki prestiżowym partnerom – producentom zróżnicowanego asortymentu. Przedstawiciele zaproszonych do współpracy partnerów prowadzili wykłady i prelekcje prezentujące m.in. pochodzenie i proces powstania produktów. Produkty te stanowiły także element poczęstunku oraz były wykorzystywane podczas pokazów i warsztatów kulinarnych, dzięki czemu goście mogli poznać ich różne zastosowania i metody obróbki.

Partnerem wszystkich spotkań branżowych było Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, które opracowało system certyfikacji wołowiny QMP (Quality Meat Program). Partnerami poszczególnych wydarzeń były firmy: Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” – przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych, Viviers Le Petit Pêcheur – producent owoców morza najwyżej jakości, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek należąca do grona największych i najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce, Green Factory – producent m.in. świeżych, umytych i pociętych warzyw pod marką Fit & Easy, Ogrodnictwo Lawenda – pierwszy w Polsce producent kwiatów jadalnych oraz Unilever Food Solutions – producent produktów spożywczych dla gastronomii.

Jesienią br. rozpocznie się kolejna edycja spotkań z cyklu Szef dla Szefów. Do tej pory w ramach programu sieć hurtowni MAKRO Polska zorganizowała 26 wydarzeń w 13 miastach, w których udział wzięło ponad 2700 uczestników.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Traffic w centrum Wrocławia

W pierwszym kwartale 2019 r. w ścisłym centrum Wrocławia przy ul. Świdnickiej ruszyć ma hotel Traffic z 36 pokojami, drugi obiekt pod tą marką po (...)

FILM Gala konkursu Hotelarz Roku 2018 FILM

Film z gali wręczenia nagród w organizowanym przez „Hotelarza” konkursie „Hotelarz Roku 2018″, która odbyła się w dniu 26 listopada 2018 w hotelu Sofitel Warszawa (...)

HOTELARZE ROKU 2018: Tomasz Schweda, Hotelarz do 35. Roku Życia, Mercure Kraków Stare Miasto

Tomasz Schweda, dyrektor operacyjny flagowego hotelu Mercure w Polsce – Mercure Kraków Old Town, głosami Kapituły Konkursu na Hotelarzy Roku, został Hotelarzem do 35. Roku (...)

Kamila Grajewska-Buśko dyrektorem powstającego Best Western Premier we Wrocławiu

Dyrektorem generalnym hotelu Best Western Premier City Center we Wrocławiu, który otwarty ma być w marcu, została , ostatnio dyrektor operacyjna 5-gwiazdkowego The Granary – (...)

Best Western z kolejnym obiektem w Rzeszowie

Do portfolio sieci Best Western dołączył właśnie hotel Principe z Rzeszowa, który będzie działał pod marką Best Western Premier. To drugi, po Best Western Plus (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:











Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA