Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Dwa bieguny – czerń i biel w kuchni

Dwa bieguny – czerń i biel w kuchni

Czerń i biel, kolory, które często pojawiają się w architekturze, są niczym przeciwne sobie bieguny. Jednak przez skrajne położenie względem siebie barwy te, zamiast wykluczać się, potrafią również tworzyć harmonijne aranżacje. Wnętrza zaprojektowane na biało są pełne światła, optycznie wydają się większe i bardziej przestronne, podczas gdy czerń potrzebuje bardzo dobrego oświetlenia i idealnie dopasowanego wyposażenia. Wybierając te kolory trzeba mieć na uwadze metraż, którym dysponujemy, jednak możemy być pewni, że utrzymane w monochromatycznych barwach wnętrza będą wyrafinowane i eleganckie.



Wiatr z północy
Wnętrza minimalistyczne pochodzą z północy, gdzie klimat jest chłodny, a dzień bardzo krótki. Styl skandynawski umiłował proste formy i grę światłem, który ma istotną rolę w projektowaniu budynków i aranżacji wnętrz. Wykorzystywane są naturalne materiały, a sprzęty domowe pomagają chronić i dbać o środowisko. Przestrzenie są funkcjonalne i pełne ciepła. Skandynawowie lubią spotykać się ze znajomymi i rodziną, a przede wszystkim spędzać wspólne chwile przy stole, przez co jadalnia i kuchnia staje się centrum domu. Popularność otwartych kuchni sprawia, że coraz większą wagę przywiązujemy do wyposażenia i spójnego połączenia jej z całością przestrzeni. Zależy nam na niewidocznych, cichych, estetycznych i funkcjonalnych sprzętach. Firma Comitor ma w swojej ofercie produkty, które spełnią wszystkie te wymagania.

Żyj po skandynawsku
Po pierwsze – kolor. Minimalistyczne wnętrze wciąż daje dużo możliwości. Najpierw wybierz kolor – czysta biel, czy tajemnicza czerń? Jeśli nie możesz się zdecydować, a wciąż marzy Ci się monochromatyczne wnętrze, sprawdź ofertę Küppersbusch. Fronty AGD są dostępne również w wersji szarej. To jeszcze nie wszystko. Jeśli nie lubisz błyszczących powierzchni, czarne matowe wykończenie zrobi na Tobie wrażenie. A jeśli chcesz dodać swojej minimalistycznej kuchni odrobinę barw, niemiecka marka daje możliwość wyboru koloru uchwytów, wśród nich dostępne są czerwone, srebrne, miedziane, a nawet złote.

Po drugie - światło. Wszystkie wnętrza potrzebują odpowiednio dobranego oświetlenia. Kuchnia również. Ciekawymi propozycjami są okapy, które wyglądają jak lampy. Estetyczne i funkcjonalne, np. antracytowa lub biała HOSTARIA marki Best lub MOOD od Novy w wersji matowej. Będą pochłaniać przykre zapachy i filtrować powietrze, a jednocześnie staną się oryginalną dekoracją. Nie zapominajmy jednak o okapach sufitowych Pure’line. Te bez podświetlenia wtopią się w sufit, a te z opcją lampy będą rzucać subtelne światło.
Po trzecie – bliskość natury i naturalne materiały. Są takie dźwięki, które sprawiają nam wyjątkową przyjemność. Chyba nikt nie chce, aby piekarnik lub okap zagłuszał śpiew ptaków. Dlatego PANORAMA od Novy będzie idealnym rozwiązaniem. Okap ten nie tylko cicho pracuje, ale jest też chowany w blacie. W myśl minimalizmu – mniej znaczy więcej – przestrzeń kuchenna pozostaje czysta i bez zbędnych urządzeń! Rezygnujemy z widocznych sprzętów, zakamarków i załamań. Dlatego ceramiczna podwieszana komora to kolejny produkt wśród propozycji od firmy Comitor. Prosty i elegancki design to m.in. zlewozmywaki Blanco SUBLINE – jednokomorowy 500-U lub dwukomorowy 350/150-U.

Po czwarte – ochrona środowiska. Dzisiaj szczególnie ważne stają się ograniczenie korzystania z rzeczy plastikowych oraz ilości zużywanej wody. Dzięki bateriom Blanco jedno i drugie jest możliwe. Bateria Fontas-S II jest pierwszą baterią z wyciąganą wylewką z podłączeniem do wody filtrowanej. Wyciągana wylewka to wiele korzyści, ale dzięki nowej funkcji możemy np. ponownie napełnić nawet duże baniaki na wodę. Natomiast bateria Evol-S Volume dozuje wodę zimną lub ciepłą w odmierzonej ilości, ustawionej wcześniej przez użytkownika. Comitor pomoże również w segregacji śmieci. W ofercie firmy znajdują się rozdrabniacze odpadów od InSinkErator oraz selektory kuchenne od Blanco.

Czarno na białym
Wybierz, jakiego koloru będzie Twoje wymarzone wnętrze i wyposaż kuchnię w sprzęty, które nadadzą jej charakteru. W monochromatycznych przestrzeniach czarno na białym widać zabawę formą i fakturami, a nowe technologie dodają im wyrafinowania. Pamiętaj jednak, że skandynawski styl to zdecydowanie więcej niż tylko prostota i minimalizm – takim aranżacjom towarzyszą pewne wartości. Inwestuj w produkty nie tylko ze względu na ich walory estetyczne i przyjemność w trakcie użytkowania, niech będą dobrej jakości i pomogą dbać o środowisko naturalne. Wszystko w duchu skandynawskim. Comitor wie, jak Ci w tym pomóc.

Więcej kuchennych inspiracji na: www.comitor.pl

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA