Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Z Branży » Niestandardowa rekrutacja do ibis Styles Warszawa Centrum

Niestandardowa rekrutacja do ibis Styles Warszawa Centrum


Jeszcze w tym roku w stolicy zostanie otwarty hotel ibis Styles Warszawa Centrum na Solcu. ibis Styles to marka, która zaskakuje pomysłowością, która przejawia się nie tylko w unikatowych motywach przewodnich, obecnych w hotelowych wnętrzach, ale również w niestandardowym podejściu do doboru pracowników. Pod koniec października w sąsiednim hotelu ibis budget odbyła się niecodzienna rekrutacja.

Motywem przewodnim zlokalizowanego nieopodal brzegu Wisły hotelu ibis Styles Warszawa Centrum będzie spędzanie czasu nad rzeką. Dlatego rekrutację przeprowadzali… gondolierzy. Dzięki tematycznym strojom, w ich rolę wcieliły się osoby odpowiedzialne za przebieg całego wydarzenia, a wszystko odbywało się w rytm piosenek przywodzących na myśl wakacje. Kandydaci mieli do pokonania kilka stacji rekrutacyjnych. Każda z nich to inne, specjalne zadania, których żeglarski kontekst był jedynie metaforą, mającą przełożenie na hotelową codzienność. Co ma wspólnego tonący statek z pracą na recepcji? Które z trudnych sytuacji napotykanych na wodzie mogą przydarzyć się w hotelowej restauracji? Jakie kreatywne sposoby na spędzanie czasu w stolicy można zaproponować grupie piłkarzy? To tylko niektóre z wyzwań, z jakimi musieli się zmierzyć przyszli pracownicy hotelu ibis Styles Warszawa Centrum. Na wstępie kandydaci otrzymali specjalny formularz, w którym kolekcjonowali przypisane do zadania pieczątki, będące cenną wskazówką dla zespołu rekrutacyjnego. Po zebraniu wszystkich pieczątek zdobywali  tzw. patent na gondoliera, który umożliwiał im przejście do kolejnego etapu, jakim były  indywidualne rozmowy z kandydatami.

Marka ibis Styles wykracza znacząco poza ogólnie przyjęte standardy rekrutacji. Poszukując pracowników do nowego hotelu, ibis Styles Warszawa Centrum stawia przede wszystkim na unikatowe osobowości. Jakie cechy stanowią atut w hotelarstwie? Cenione są: otwartość, komunikatywność, proaktywność, umiejętność rozwiązywania problemów i pozytywne nastawienie. Doświadczenie w pracy o podobnym charakterze ma drugorzędne znaczenie. Poszukiwane aktualnie są osoby na stanowiska recepcyjno-rezerwacyjne, pracownicy służby pięter, a także kucharze, pomoce kuchenne i kelnerzy. Docelowo, hotel ibis Styles Warszawa Centrum i sąsiedni ibis budget będą stanowiły combo, a personel obu obiektów będzie zamienny. Grupa Hotelowa Orbis zapowiada, że w przypadku zgłoszenia większej ilości kandydatów, którzy pomyślnie przejdą proces rekrutacji, będą oni mogli znaleźć zatrudnienie w innych, zlokalizowanych w stolicy, obiektach wchodzących w jej struktury.

 


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA