Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Z Branży » Nowy cykl szkoleń IGHP – o zarządzaniu wynikiem w gastronomii hotelowej

Nowy cykl szkoleń IGHP – o zarządzaniu wynikiem w gastronomii hotelowej


„Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” to nowy cykl szkoleń dla hotelarzy, właścicieli i dyrektorów hoteli, szefów kuchni oraz osób zarządzających gastronomią, organizowany przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego. Szkolenia odbędą się w 14 miastach, a pierwsze 24 listopada w Krakowie w hotelu Kossak.



IGHP intensywnie rozwija działalność edukacyjną od początku 2018 r. Z pierwszymi warsztatami dla hotelarzy z ochrony danych osobowych i zmian, jakie przyniesie RODO, Izba ruszyła w styczniu. Następnie hotelarze mogli skorzystać ze szkoleń z nowej ustawy turystycznej oraz ponownie z RODO. Szkolenia dotyczące revenue management w hotelarstwie oraz zarządzania kosztami w hotelu wciąż trwają i zakończą się w grudniu. „Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” jest już szóstym cyklem organizowanym przez największy polski samorząd hotelarzy.

– Nasze szkolenia cieszą się dużym zainteresowaniem hotelarzy i to nie tylko członków Izby. Stawiamy na najlepszych praktyków w danym obszarze, a tematy szkoleń i ich zakres ustalamy na podstawie bezpośrednich rozmów z zainteresowanymi. Po popularnym RODO i ustawie turystycznej, przyszedł czas na finanse w hotelach, na różnych płaszczyznach – mówi Marcin Mączyński, sekretarz generalny IGHP.

Szkolenie „Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” specjalnie na potrzeby hotelarzy, właścicieli hoteli i szefów kuchni opracował i poprowadzi ekspert Grzegorz Kazubski, praktyk z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu restauracjami, obecnie dyrektor generalny powstającego hotelu Malbork by DeSilva. Wcześniej był m.in. dyrektorem ds. gastronomii w hotelu TED, zarządzał Centrum Szkoleniowym Makro Cash & Carry Polska, a także przez wiele lat pełnił funkcję kierownika zespołu ds. produkcji gastronomicznej w Grupie Orbis SA. W trakcie szkolenia omówi podstawowe parametry z zarządzania kosztem surowca, tj. food cost i menu engineering, a także procedury operacyjne, w tym remanent „spis z natury”, zadania działu sprzedaży, koordynatorów księgowości czy szefów kuchni. Przedstawi również najciekawsze studia przypadku i odpowie na wszelkie pytania uczestników.

Cykl szkoleń obejmuje spotkania w 14 miastach. W tym roku odbędą się szkolenia:

– w Krakowie (24.11. w hotelu Kossak, https://gkrakow.konfeo.com/pl/groups)

– w Gdańsku (8.12. w hotelu Sadova, https://ggdansk.konfeo.com/pl/groups)

– w Kołobrzegu (15.12. w hotelu Aquarius SPA https://gkolobrzeg.konfeo.com/pl/groups)

Wkrótce kolejne terminy.

Koszt dla członków IGHP wynosi 299 zł + VAT, dla członków Harmony Polish Hotels 399 zł + VAT, a pozostałych 499 zł + VAT.

 

 

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA