Jeszcze większa Bania

Hotel Bania Thermal & Ski w Białce Tatrzańskiej ze 150 pokojami rozbudowuje się o nowe skrzydło ze 110 pokojami i apartamentami, centrum konferencyjnym o powierzchni 1,9 tys. m kw. z salą estradową i zapleczem gastronomicznym oraz kawiarnię widokową na najwyższym, czwartym piętrze. Otwarcie nowej części planowane jest w połowie przyszłego roku.

W nowej części hotelu pojawi się 89 pokoi i 21 apartamentów, których wystrój utrzymany będzie w góralskim stylu z dużą ilością drewna. Część konferencyjna zostanie rozbudowana o salę estradowo-konferencyjną Trzy Korony na 430 osób z profesjonalną sceną, oświetleniem, nagłośnieniem i amfiteatralną trybuną, co umożliwi organizację koncertów i wydarzeń sportowych. Położona obok strefa VIP z oddzielnym wejściem na scenę może służyć jako garderoba oraz zaplecze dla artystów. Salę można będzie podzielić na trzy mniejsze. Z kolei salę Wierchy na 400 osób można będzie podzielić na siedem mniejszych. W komoleskie znajdą się też cztery sale VIP od 20 do 60 m kw. Nowoczesny design połączony tu zostanie z surowością kamienia i góralskim wzornictwem. Nowe centrum kongresowe dysponować będzie oddzielną recepcją, korytarzem wystawienniczym oraz foyer o powierzchni 400 m kw. z możliwością połączenia z innymi salami w jedną przestrzeń wystawienniczo-bankietową dla blisko 1000 osób. W nowym skrzydle znajdzie się też kawiarnia Na Szczycie utrzymana w góralskiej stylistyce z widokiem na panoramę Tatr oraz Białki Tatrzańskiej z czwartego piętra budynku. Na tej samej kondygnacji powstanie też mini siłownia. Po zakończeniu rozbudowy hotel posiadać będzie dwupoziomowy garaż podziemny. Znajdzie się tam również myjnia samochodowa oraz  miejsca do ładowania pojazdów elektrycznych.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *