Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne




O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Najnowsze Informacje (1), NASZE SZKOLENIA » Zyskowna gastronomia hotelowa

Zyskowna gastronomia hotelowa


Menu engineering i optymalizacja kosztów w gastronomii hotelowej to temat, który poruszany był podczas kolejnego już w tym roku szkolenia dla profesjonalistów organizowanego przez Akademię Hotelarza. Poprowadził je Andrzej Przeniosło, a odbyło się 21 listopada 2018 r. w hotelu Courtyard by Marriott Warszawa.



Menu engineering i praktyczne zastosowanie tej metody w przypadku analizy popytu i zyskowności wszystkich pozycji menu oraz ustalenie praktycznej ceny sprzedaży, to główne zagadnienia szkolenia Akademii Hotelarza dla managerów hoteli i restauracji. Prowadzący je Andrzej Przeniosło szczegółowo wyjaśniał jak prawidłowo układać budżet gastronomii, obliczać food cost, beverage cost oraz average check, jakie powinny być prawidłowe wskaźniki i jakie mogą być przyczyny nieprawidłowości. Uczestnicy szkolenia mieli także możliwość nauczyć się w jaki sposób ewidencjonować i jak analizować sprzedaż, skutecznie kontrolować popyt oraz w jaki sposób wykorzystać informacje dotyczące najlepiej i najgorzej sprzedających się pozycji w menu. Nie zabrakło także szczegółowej, praktycznej wiedzy z zakresu zarządzania zespołem departamentu hotelowej gastronomii, motywowania pracowników oraz kontrolingu. Po raz kolejny szkolenie Akademii Hotelarza było potężną dawką praktycznej, sprawdzonej wiedzy, którą managerowie mogą wykorzystać w zarządzaniu hotelami.


Prowadzący szkolenie Andrzej Przeniosło jest prezesem zarządu Hhotelu Nosselia i posiada ponad 30-letnie doświadczenie zawodowe. Swoją karierę związał z hotelarstwem i gastronomią, przechodząc przez wszystkie szczeble hierarchii hotelowej. Był m.in. dyrektorem generalnym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport, który pod jego rządami zdobył prestiżową nagrodę Hotel Success Awards.




Akademia Hotelarza jest sekcją szkoleniową działającą z sukcesem już od ponad 10 lat przy najpopularniejszym magazynie branży hotelowej – miesięczniku Hotelarz. Eksperckie szkolenia Akademii Hotelarza prowadzone są według sprawdzonej formuły praktycy-praktykom, z ogromnym naciskiem na praktyczny aspekt i użyteczność przekazywanej wiedzy. Dzięki temu uznawane są za najlepsze w branży, a dedykowane są właścicielom i kadrze zarządzającej hoteli. Uczestnicy doskonalą swoje kompetencje, wymieniają się wiedzą i poznają najskuteczniejsze rozwiązania stosowane przez hotele sieciowe i liderów rynku niezależnego.

Najbliższe szkolenie Akademii Hotelarza „Revenue management – poziom średniozaawansowany” odbędzie się już 29 listopada br. Poprowadzi je Rafał Burski, dyrektor ds. e-commerce w Satoria Group. Więcej informacji: https://akademia-hotelarza.pl/

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Stowarzyszenie najlepszych dyrektorów

Europejskie Stowarzyszenie Dyrektorów Hoteli to organizacja skupiająca ponad 400 dyrektorów, prezesów i operatorów najlepszych hoteli 5- i 4-gwiazdkowych. Z Polski jest tylko jeden – Paweł (...)

Krzysztof Kraskowski dyrektorem hotelu Seaside Park

Krzysztof Kraskowski, którego niedawno na stanowisku dyrektora Golden Tulip Międzydroje Residence zastąpił Marcin Ładny (pisaliśmy o tym TUTAJ), objął właśnie stanowisko dyrektora generalnego powstającego w (...)

Pomóżmy wspólnie: specjalne szkolenie dla hotelarzy

POD PATRONATEM HOTELARZA 26 lutego w Art Hotelu we Wrocławiu odbędzie się specjalne, charytatywne szkolenie dla hotelarzy. Całkowity dochód przekazany zostanie na Fundację Wrocławskie Hospicjum (...)

Flagi na hotelach Chopin Airport Development opuszczone do połowy masztu

W związku z tragiczną śmiercią Prezydenta Miasta Gdańska Pawła Adamowicza zarząd państwowej spółki hotelowej Chopin Airport Development podjął decyzję o opuszczeniu do połowy masztu flag (...)

Nowy partner w Hotel Professionals Management Group

Do grona partnerów spółki Hotel Professionals Management Group (HPMG) dołączyła Katarzyna Stiller-Romanowska, która od blisko dwóch lat pełni w spółce funkcję dyrektora ds. operacyjnych. Z (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA