Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (1), NASZE SZKOLENIA » Zyskowna gastronomia hotelowa

Zyskowna gastronomia hotelowa


Menu engineering i optymalizacja kosztów w gastronomii hotelowej to temat, który poruszany był podczas kolejnego już w tym roku szkolenia dla profesjonalistów organizowanego przez Akademię Hotelarza. Poprowadził je Andrzej Przeniosło, a odbyło się 21 listopada 2018 r. w hotelu Courtyard by Marriott Warszawa.



Menu engineering i praktyczne zastosowanie tej metody w przypadku analizy popytu i zyskowności wszystkich pozycji menu oraz ustalenie praktycznej ceny sprzedaży, to główne zagadnienia szkolenia Akademii Hotelarza dla managerów hoteli i restauracji. Prowadzący je Andrzej Przeniosło szczegółowo wyjaśniał jak prawidłowo układać budżet gastronomii, obliczać food cost, beverage cost oraz average check, jakie powinny być prawidłowe wskaźniki i jakie mogą być przyczyny nieprawidłowości. Uczestnicy szkolenia mieli także możliwość nauczyć się w jaki sposób ewidencjonować i jak analizować sprzedaż, skutecznie kontrolować popyt oraz w jaki sposób wykorzystać informacje dotyczące najlepiej i najgorzej sprzedających się pozycji w menu. Nie zabrakło także szczegółowej, praktycznej wiedzy z zakresu zarządzania zespołem departamentu hotelowej gastronomii, motywowania pracowników oraz kontrolingu. Po raz kolejny szkolenie Akademii Hotelarza było potężną dawką praktycznej, sprawdzonej wiedzy, którą managerowie mogą wykorzystać w zarządzaniu hotelami.


Prowadzący szkolenie Andrzej Przeniosło jest prezesem zarządu Hhotelu Nosselia i posiada ponad 30-letnie doświadczenie zawodowe. Swoją karierę związał z hotelarstwem i gastronomią, przechodząc przez wszystkie szczeble hierarchii hotelowej. Był m.in. dyrektorem generalnym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport, który pod jego rządami zdobył prestiżową nagrodę Hotel Success Awards.




Akademia Hotelarza jest sekcją szkoleniową działającą z sukcesem już od ponad 10 lat przy najpopularniejszym magazynie branży hotelowej – miesięczniku Hotelarz. Eksperckie szkolenia Akademii Hotelarza prowadzone są według sprawdzonej formuły praktycy-praktykom, z ogromnym naciskiem na praktyczny aspekt i użyteczność przekazywanej wiedzy. Dzięki temu uznawane są za najlepsze w branży, a dedykowane są właścicielom i kadrze zarządzającej hoteli. Uczestnicy doskonalą swoje kompetencje, wymieniają się wiedzą i poznają najskuteczniejsze rozwiązania stosowane przez hotele sieciowe i liderów rynku niezależnego.

Najbliższe szkolenie Akademii Hotelarza „Revenue management – poziom średniozaawansowany” odbędzie się już 29 listopada br. Poprowadzi je Rafał Burski, dyrektor ds. e-commerce w Satoria Group. Więcej informacji: https://akademia-hotelarza.pl/

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Pergo Sponsorem Złotym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Firma Pergo, wiodący producent podłóg, została złotym sponsorem organizowanej przez wydawcę miesięcznika „Hotelarz” konferencji Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019, która odbędzie się 30 maja w (...)

Goście potajemnie nagrywani w hotelowych pokojach

Ponad 1600 osób zostało potajemnie sfilmowanych w swoich pokojach w 30 hotelach w dziesięciu różnych miastach Korei Południowej. Kamery zostały zainstalowane w gniazdkach i uchwytach (...)

Wkrótce premiera Raportu z Rynku HoReCa 2019

Podczas targów EuroGastro i WorldHotel, które odbędą się w dniach 27-29 marca br. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, swoją premierę będzie miał „Raport z (...)

Moxy wchodzi do Lublina

Sieć Marriott International podpisała umowę franczyzową na otwarcie w 2022 r. hotelu pod marką Moxy ze 120 pokojami w Lublinie przy ul. 1 Maja. Inwestorem (...)

Zarządzanie hotelową recepcją w Akademii Hotelarza

To właśnie recepcja hotelowa jest pierwszym miejscem z którym gość ma styczność zaraz po wejściu do hotelu. Od recepcji zależy nie tylko w dużej mierze (...)

Bezpłatny newsletter
  2019-03-11 Manager ds. Marketingu Kraków
  2019-03-11 Kelnerka Gubin
  2019-03-19 Kierownik ds. Marketingu Gdańsk
  2019-03-13 Specjalista ds. Sprzedaży Uniejów
  2019-03-12 MANAGER RESTAURACJI Śródmieście
  2019-03-11 KUCHARZ Moszna
Z Branży






Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA