Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Puff-Buff – przestrzenie hotelowe

Puff-Buff – przestrzenie hotelowe

Nie tylko wnętrza prywatne - lampy Puff-Buff w przestrzeniach hotelowych i restauracyjnych

dim 01

Najważniejsze jest pierwsze wrażenie - doskonale wiedzą o tym właściciele hoteli i restauracji, którzy na etapie projektowania wnętrza zachodzą w głowę, co zrobić, aby goście zostali z nimi na dłużej. Coraz większą popularnością w tego typu przestrzeniach cieszą się lampy, żyrandole, a także nietypowe struktury świecące Puff-Buff. O dotychczasowych realizacjach oraz fenomenie dmuchanych projektów oświetleniowych w branży HoReCa, opowiadają założyciele marki Ania Siedlecka i Radek Achramowicz.

Spektakularne realizacje Puff-Buff odnaleźć można w przestrzeniach hotelowych i restauracyjnych, zarówno w kraju jak i zagranicą. Żyrandol MEGASTAR oświetla wnętrze holu głównego Vision Apartments w Zurychu, odnaleźć go można również w lobby odrestaurowanego niedawno hotelu Novotel w Poznaniu. Żyrandole QUEEN’S dekorujące wnętrze baru w Sofii w Bułgarii, a o równowagę w przestrzeni i stworzenie idealnego nastroju w przypadku restauracji w hiszpańskiej Javei dbają lampy SUPERSTAR. Natomiast recepcja hotelu IBIS Styles w Budapeszcie wyposażona została świecące litery - nietypowy projekt zrealizowany specjalnie na życzenie inwestora.


Oświetlenie w WIELKIM stylu

Marka Puff-Buff słynie z niekonwencjonalnych projektów oświetleniowych. Designerzy nie popadają w rutynę - oprócz standardowych wzorów dostępnych w ofercie tworzą zindywidualizowane rozwiązania, dostosowane do konkretnego wnętrza. - W przestrzeniach hotelowych i restauracyjnych, najlepiej sprawdzają się lampy, które tworzymy na bazie sytemu BUBBLES czyli wypełnionych powietrzem bąbelków, swoim wyglądem przypominających bańki mydlane - mówi Ania Siedlecka. - Największą zaletą tego rozwiązania jest jego modułowość, która pozwala na tworzenie rozmaitych świetlnych struktur, również w rozmiarze XXL - dodaje.




Lekkość nie tylko wizualna

Duże formy oświetleniowe bez ograniczeń wagi? Tak, to możliwe. Dzięki zastosowaniu systemu oświetleniowego BUBBLES nawet olbrzymi żyrandol będzie prawie tak lekki jak powietrze, zachowując przy tym piękno i wrażenie szkła, kryształu. To jednak nie koniec zalet dmuchanych systemów oświetleniowych. - Nasze oświetlenie, dzięki wysokiej efektywności energetycznej jest przyjazne dla środowiska i zapewnia lekkość… portfela! - przekonuje Radek Achramowicz. Mniejsze wydatki na energię elektryczną, to kolejna, niekwestionowana zaleta lamp Puff-Buff.


Efekt WOW, czyli zabawa światłem

Oświetlenie jest jednym z głównych narzędzi, które tworzą nastrój we wnętrzu. Lampy Puff-Buff zapewniają równowagę pomiędzy doświetleniem przestrzeni, a doskonałą atmosferą. - Sztuką jest właściwe dobranie natężenia światła do charakteru wnętrza. Dziś często borykamy się z nadmiarem światła, co bywa równie męczące jak jego niedobór. Podobnie istotna jest odpowiednia temperatura barwowa, która sprawia, że w danej przestrzeni chce się przebywać - wyjaśnia Ania Siedlecka. Lampy Puff-Buff pomagają stworzyć klimatyczną przestrzeń w holach i hotelowych lobby, dzięki czemu goście dobrze czują się w nowym otoczeniu i chętnie do niego wracają. - W restauracjach natomiast dbamy o to, aby światło tworzyło atmosferę poruszającą emocje, zmieniając pobyt w fascynujące doświadczenie - podsumowuje projektantka.


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Samsung Sponsorem Strategicznym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Firma Samsung Electronics –światowy lider w zakresie rozwiązań informatycznych, została trzeci rok z rzędu Sponsorem Strategicznym konferencji Hotel Investment Trends Poland & CEE, która w (...)

Qubus wróci do Katowic?

Sieć hotelowa Qubus Hotel, nieobecna w Katowicach od 2016 roku, po tym jak miejsce hotelu Qubus Prestige zajął Courtyard by Marriott, planuje powrót do tego (...)

InterContinental i Huawei tworzą pierwszy na świecie smart hotel 5G

InterContinental, Shenzhen Telecom i Huawei podpisały strategiczną umowę o współpracy na rzecz stworzenia pierwszego na świecie smart hotelu 5G. Projekt, poprzez wprowadzenie pierwszej w branży (...)

HIT 2019: Po ilu latach zwraca się hotel? Jak właściwie zaplanować koszty i przychody z inwestycji hotelarskiej?

Budowa hotelu to koszt kilkudziesięciu, a nieraz nawet kilkuset milionów złotych. Aby ta ogromna inwestycja przyniosła spodziewany zysk, należy ją mądrze i precyzyjnie zaplanować pod (...)

Mikołaj Wild Gościem Specjalnym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Mikołaj Wild, Sekretarz stanu i Pełnomocnik Rządu ds. Centralnego Portu Komunikacyjnego dla RP, został Gościem Specjalnym konferencji Hotel Investment Trends Poland & CEE, która odbędzie (...)

Bezpłatny newsletter
  2019-04-12 Kierownik Restauracji Kraków
  2019-04-17 RECEPCJONISTA / RECEPCJONISTKA Warszawa
  2019-04-15 Kelner/Kelnerka Warszawa
Z Branży






Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl    

Polski Jubiler www.polskijubiler.pl     Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl Polityka prywatności